Fashion

De trends voor sportkleding

Sportkleding moet natuurlijk in de eerste plaats functioneel zijn – maar dat wil niet zeggen dat het qua uiterlijk niet goed kan scoren. Trefwoord: athleisure-stijl. 

Het betekent dat trends komen en gaan. Maar waar komen trends eigenlijk vandaan? Mode, zo niet alleen oppervlakkig, is altijd een spiegel geweest van haar samenleving. Trends ontstaan ​​dus niet bij toeval, maar als reactie op de respectievelijke tijdgeest.

Sportkleding 2020: Kleuren – patronen -prints

Het is geen toeval dat het “Pantone Color Institute” – ’s werelds toonaangevende trendonderzoeksinstituut – koos voor een helder koraalrood genaamd “Living Coral”, de trendkleur van 2019: in een tijd waarin “Earth Overshoot Day” ons heel duidelijk lijkt Ogen leiden, hoe onverantwoord we omgaan met de hulpbronnen van onze aarde, onderwerpen als natuur en duurzaamheid komen steeds meer voor. Dus ook in de mode. In het Pantone-persbericht over de kleur van het jaar stond: “De natuur geeft ons energie – en net zoals koraalriffen het zeeleven dienen als een bron van voedsel en een toevluchtsoord, geeft het krachtige, maar discrete Living Coral ons warmte zodat we ons comfortabel voelen en Elan kan door onze constant veranderende omgeving bewegen. “
Dus de sportmodetrends in lente / zomer 2020? Patronen geïnspireerd op de natuur, zoals bladeren of bloemen. New age patronen, zoals batik – het handwerkproces voor het verven van textiel, afkomstig uit Indonesië – en last but not least: de vrolijke, levensbevestigende trendkleur

De levende patronen kunnen op twee manieren worden gestyled: ofwel ga je all-in en combineer je patronen tot patronen. Het is belangrijk dat het patroon hetzelfde is, of dat de prints op zijn minst vergelijkbaar zijn, of dat ze in harmonie zijn met elkaar. Als dit alles letterlijk iets te kleurrijk voor je is, speel het dan veilig en style een eenkleurig stuk met je patroongedeelte!

NIEUWE LEEFTIJDPRINTS
De patroontrend is vergelijkbaar met de trend van bloemen- en bladprint: hoe brutaler, hoe meer patronen je combineert in een outfit. Als je liever hebt dat het stiller en minder luid is, kies dan een kleur naar jouw smaak uit het patroon en pak het op als combi-onderdeel in je sportoutfit!
LEVENDE KORAAL
Hoe style je de kleurtrend van het seizoen? De heldere koraaltint staat graag op de voorgrond. Geef het ruimte om zich te ontwikkelen en combineer het daarom met rustige, gedempte tinten zoals crème, wit of zwart of met pastelkleuren!

Author Image
Redactie