Verzekeringen

Autoverzekering: goedkoop is duurkoop

Als consument wil je niet teveel betalen voor een autoverzekering. Het is immers al duur genoeg. Bij de autoverzekering vergelijken wordt er vaak alleen maar gekeken naar de premie. Hierbij wordt de dekking vaak vergeten. Deze is echter net zo belangrijk. Het is wellicht fijn om een lage premie te hebben. Maar wanneer de verzekering niet dekkend genoeg is, kan een goedkope autoverzekering uiteindelijk een stuk duurder uitvallen.

Goedkope verzekeraars

Consumenten vergelijken vaak uitsluitend op prijs. Vaak wordt er niet verder gekeken dan dat. Het jammere is dat verzekeraars dit ook weten. Dit is een van de redenen waarom er de laatste jaren zoveel goedkope zijn bijgekomen. Hierbij wordt er vaak gewerkt zonder tussenpersoon. Via een vergelijkingssite kom je er vaak niet eens achter wat de voorwaarden en verschillen zijn. Verstandig daarom is om alle voorwaarden van de verzekeraar goed door te nemen. Dit kan op de website van de aanbieder zelf.

Bekijk altijd de polisvoorwaarden

Belangrijk is om je niet alleen te focussen op de premie. Bekijk altijd de polisvoorwaarden. Deze verschillen per verzekering en worden ook regelmatig gewijzigd. Dit is de basis van een autoverzekering en waar verzekeringen op terug kunnen vallen. Lees alles goed door zodat je uiteindelijk niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het raadzaam om naar aanvullende verzekeringen te kijken, zodat je goed verzekerd bent. Je betaalt wellicht wat meer, maar je hebt – bij schade – dan geen extra kosten. De afgesloten verzekering hoeft dan niet duurder uit te vallen.

Voorbeeld: goedkoop is duurkoop

Een bekend voorbeeld is het afsluiten van een allrisk autoverzekering, zonder nieuwwaarde regeling. Bij schade wordt dan de dagwaarde uitgekeerd. Dit natuurlijk een stuk minder dat waar het voertuig voor gekocht is. In dit geval kan goedkoop duurkoop worden. Met een nieuwwaarde regeling kun je het betaalde bedrag uitgekeerd krijgen. Hierdoor is het mogelijk een weer soortgelijke auto te kopen. Een nieuwaarde regeling kan daarom een nuttige aanvulling zijn. Andere nuttige verzekeringen is de no-claim beschermer en eventuele dekking in het buitenland.

[wp_ad_camp_1]

Author Image
Redactie

Previous Post

Next Post