Medisch

Gemengde gevoelens over e-sigaretten

Meer dan 45 miljoen Amerikanen rook, een aantal van degenen die willen stoppen met proberen van elektronische sigaretten. Consumer Reports nam een kijkje op de plussen en minnen.

Chris Mikovits was een sigaret rookt 25 jaar, maar twee jaar geleden was hij eindelijk in staat om te stoppen met roken – tabak sigaretten, dat is. Nu maakt hij gebruik van wat hij een persoonlijke vaporizer, ook wel bekend als een elektronisch of e-sigaret noemt.

“Ik heb alles wat er die er zijn om te stoppen geprobeerd, met dit, het was meer zoals het omschakelen,” Mikovits gezegd. “Ik had geen volledig knock-out de gewoonten en de rituelen die ik had.”

Gemaakt om te kijken en voelen als de traditionele sigaretten, e-sigaretten zijn batterijen werkende elektronische apparaten die verdampt nicotine te leveren zonder de teer, rook en tabak gevonden in gewone sigaretten. Consumer Reports ‘Jamie Kopf nam een kijkje op de studies en zegt dat sommige suggereren dat ze misschien een laatste redmiddel voor rokers die hebben geprobeerd te stoppen opnieuw en opnieuw en mislukt zijn.

“Een recente studie in het tijdschrift Tobacco Control bleek dat methoden zoals de nicotinepleister en de kauwgom niet zo effectief als we ooit dachten,” Kopf gezegd.

Echter, Consumer Reports, zegt e-sigaretten – verkocht grotendeels online, maar in de winkels, ook – niet zijn goedgekeurd door de FDA, zodat de veiligheid is een grote zorg.

“E-sigaretten lopen sterk uiteen en het is onduidelijk welke chemische stoffen, met uitzondering van nicotine, zijn in deze apparaten en nicotine zelf is zeer verslavend en kan leiden tot schade, ook,” Kopf gezegd.

Terwijl Mikovits gelooft e-sigaretten zijn een betere optie om regelmatige degenen, realiseert hij zich dat er meer onderzoek nodig is.

“Het moet onderzoeken, weet je, om te zien al die verschillende dingen achter de rug,” Mikovits gezegd.

“Meer diepgaande gezondheid studies gedaan moeten worden en federale toezicht op e-sigaretten is het noodzakelijk,” Kopf gezegd. “Maar voor rokers die problemen hebben met het stoppen, e-sigaretten alleen maar kunnen de minste van twee kwaden.”

Consumer Reports zegt dat er een ander probleem dat is gerezen over e-sigaretten: ze konden eigenlijk een poort die leidt naar het echte werk. Dat komt omdat deze apparaten zijn gemakkelijk online beschikbaar voor minderjarigen, en ze komen in verleidelijke smaken zoals vanille en pina colada.

E-sigaretten kun je o.a. kopen en uitproberen in de dampwinkel Arnhem.

Author Image
Redactie