Geld en Financiën

Waarom online administratie doen?

Als particulier maar zeker ook als bedrijf is het aan te raden om de administratie op de computer te doen. Het verwerken van de administratie op een computer is een stuk betrouwbaarder dan op papier. Daar komt nog bij als voordeel dat wanneer je op zoek bent naar iets je dit vaak snel hebt gevonden op de computer. Vooral voor kleine bedrijven en zelfstandig ondernemers is het aan te raden om de administratie op de computer te doen. De beste manier is zelfs om de administratie online te doen.

Online administratie

Als je de administratie van jouw bedrijf online doet maak je gebruik van verschillende voordelen. Omdat je online werkt is de administratie altijd en overal te bereiken. Je werkt niet met papier waardoor je gemakkelijk iets kunt vinden. Ook verklein je de kans dat administratie kwijtraakt. Als je klanten hebt dan kun je in één oogopslag zien of iedereen zijn facturen wel heeft betaald en wie je een herinnering moet sturen. Een ander voordeel van online administratie doen is het werken in de Cloud. Je maakt dan geen gebruik van lokale opslagcapaciteit maar van opslagruimte op het internet. Hierdoor hoeft de computer op kantoor niet aan te staan als je de administratie van buitenaf wilt benaderen.

 

Overzichtelijk en handig

Online de administratie bijhouden zorgt voor een overzichtelijk geheel. Je hebt klantgegevens, financiële gegevens en andere zaken handig op één plek staan. Ook kun je gemakkelijk en snel overzicht krijgen van verschillende zaken die nog lopen. Het handige aan online de administratie doen is dat je deze vaak niet alleen met een computer maar ook met een smartphone of tablet kunt benaderen. Zo kun je ook op locatie de gegevens van een klant invoeren of een factuur met een paar klikken versturen naar een klant. Daarnaast kan een administratiekantoor je hier ook mee helpen, heel eenvoudig.

 

Eenvoudig

Online administratie is vaak eenvoudig om te doen. De meeste programma’s en aanbieders bieden de nodige hulp om stap voor stap onder de knie te krijgen hoe alles werkt. Dit maakt het gemakkelijk voor kleine bedrijven en zelfstandig ondernemers om de administratie zelf te doen. Dat bespaard kosten voor het uitbesteden van de administratie. Lukt dit niet dan kun je de administratie natuurlijk alsnog deels of volledig uitbesteden. Je hebt dan wel altijd, net als jouw boekhouder, overal toegang tot de administratie van het bedrijf.

Author Image
Redactie