Rechtspraak

Bezwaar maken tegen een beslissing van het UWV

Sociale verzekeringen in Nederland

In Nederland komt iemand niet zomaar zonder inkomen te zitten zodra deze persoon ziek wordt. De eerste twee jaar dat je ziek bent hoort je werkgever je nog door te betalen. Natuurlijk moet je dan wel het geluk hebben dat je tijdelijke contract bijvoorbeeld niet afloopt. Als deze 2 jaar voorbij is en de kans groot is dat je hierna nog ziek bent wordt het verstandig om een WIA aan te vragen. Je komt hiervoor in aanmerking als je nog maar 65% kan verdienen van wat je verdiende toen je nog wel werken kon. Meestal gebeurd deze aanvraag maximaal drie maanden voordat de werkgever moet stoppen met het doorbetalen. Soms gebeurd het echter ook veel eerder, bijvoorbeeld wanneer al snel te zien is dat je waarschijnlijk niet meer zal herstellen en dus ook in de toekomst niet meer kan werken.

De WIA is de vervanger van de WAO. De WIA is weer onderverdeeld in twee uitkeringen. Je hebt de WGA en de IVA. De WGA is bedoelt voor mensen die nog gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn, terwijl de IVA is voor mensen die niet meer kunnen werken en waarschijnlijk ook niet meer herstellen. Soms ontstaat er een geschil met het UWV. Bijvoorbeeld over het begrip arbeidsongeschiktheid. In dit geval moet er een bezwaar UWV gemaakt worden.

Een geschil met het UWV?

Heb jij een geschil met het UWV? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk dat dit opgelost wordt. Zo kan jij er weer gerust op zijn dat je daadwerkelijk een redelijk inkomen blijft houden. Om hier zeker van te zijn is het belangrijk dat je niet zomaar zelf bezwaar UWV aantekent. Bezwaar maken kan het beste met de hulp van een advocaat. Deze weet hoe jij juridisch het sterkste in je schoenen staat. Op deze manier hoef jij dus niet bang te zijn dat er fouten gemaakt worden. Jij krijgt zo echt de uitkering als je hier daadwerkelijk recht op hebt.

Een goede advocaat inschakelen

Een goede advocaat inschakelen is dus belangrijk, maar het is wel lastig om te beslissen voor welke advocaat je moet kiezen. Wij raden je aan om in ieder geval te kiezen voor een advocaat die gespecialiseerd is in sociale zekerheid. Een advocaat die hierin gespecialiseerd is zal zeker weten al eerder bezwaar hebben gemaakt tegen het UWV met een cliënt. Een gespecialiseerde advocaat weet dus als beste welke werkwijze hij moet toepassen om succes te boeken.

Advocaat Van Wegen

Als we het over een advocaat sociale zekerheid hebben dan mag er een advocaat niet ontbreken. We hebben het dan natuurlijk over Van Wegen. Deze advocaat heeft al veel cliënten geholpen bij het maken van bezwaar UWV. Van Wegen boekt vaak succes en veel van zijn cliënten krijgen inmiddels toch de uitkering waar zij gewoon recht op hebben. Als jij zoveel mogelijk kans wil hebben dat de UWV hun besluit aanpast dan is deze advocaat een aanrader. Er is op het gebied van sociale zekerheid namelijk geen betere advocaat te bedenken.

Author Image
Redactie