Besparen op Energie e.d.

Besparen op gas: hoe doe je dat?

Gas bepaalt voor het grootste deel de hoogtevan je energierekening. Je betaalt voor een gemiddeld huishouden doorgaansongeveer 960 euro voor gas tegenover 770 euro aan stroom. Met behulp vandiverse bespaarmethoden kun je je gaskosten relatief eenvoudig behoorlijk beperken.De meeste winst kun je trouwens direct al pakken door  onafhankelijkenergie vergelijken en gratis over te stappen naar eenandere energieleverancier!

Een geschil met het UWV?

Zet de verwarming lager

De verleiding is groot om de verwarming hoger te zetten als het buiten kouder wordt. Maar, vraag jezelf af of het echt nodig is. Wellicht kun je eerst een trui pakken of een dekentje. Je verwarming een graadje lager kan een besparing van maar liefst 7% opleveren!

Minder warm water gebruiken

Als je warm water pakt, slaat de ketel aan. Iedere keer weer. En dat kost gas. Als je snel je handen wil wassen of water voor de waterkoker pakt, kun je wat dat betreft beter gewoon koud water gebruiken. En natuurlijk kost douchen veel warm water. Daarom kan ook korter douchen een flinke besparing opleveren.

Dubbel glas

Je hebt het vast wel gemerkt: er komt veel kou van een raam met enkel glas af. Daar gaat dus warmte verloren. Als je je enkel glas vervangt door goed dubbel glas, kun je tot zo’n 280 euro op je energierekening besparen. Een handigheidje die je direct kunt toepassen: doe je gordijnen dicht voor een extra laag isolatie.

Hou je deuren dicht

Door thuis de tussendeuren dicht te doen, hou je de warmte in huis zo goed mogelijk vast. Hoef je ook geen ruimtes te verwarmen waar je toch niet bent en je voorkomt dat het gaat tochten!

Isoleerje woning

Een goed geïsoleerde woning houd warmte veel beter vast en houdt de kou beter buiten. Het is daarom vaak het investeren dubbel en dwars waard. Denk aan gevelisolatie of vloerisolatie.

Je energierekening verlagen

Het is duidelijk dat je veel gas besparen kunt door bovenstaande tips in beschouwing te nemen. En door over te stappen naar een andere energieaanbieder kun je doorgaans flink besparen. En je hoeft nooit bang te zijn dat je zomaar zonder gas of stroom komt te zitten!

Author Image
Redactie