Geld en Financiën

Een geschikte accountant vinden – hoe doe je dat?

Je hoeft niet rijk te zijn om een accountant in te huren. Een accountant kan al veel verschil maken, alleen al als je een klein bedrijf hebt of zelfs geen bedrijf maar voor jouw persoonlijke situatie. Maar het vinden van een geschikte accountant kan enorm lastig zijn, daarom helpen we je met praktische tips in dit blog artikel.

Luister naar vrienden en familie

Accountants zijn lokale dienstverleners, dus als je vrienden en familie hebt die ook ondernemer zijn, dan is de kans groot dat zij je al kunnen helpen met goede tips. Vraag het eens bij hen na, hebben ze er zelf geen? Dan kunnen zij je waarschijnlijk wel al helpen met een ander contact die je verder kan helpen.

Kijk naar de omvang van het bedrijf

Er zijn verschillende types accountants, van grote bedrijven tot accountants die voor zichzelf werken. Welk type denk jij nodig te hebben? En past de gevonden accountant in dat beeld?

Zoek lokaal

Het werkt vaak het beste als de accountant uit jouw regio komt. Zoek dus een accountant in jouw regio. Zo kan je makkelijk schakelen en afspraken maken mocht dat nodig zijn.

Let op voor de volgende zaken

Wees op uw hoede voor een accountant die u vanaf het begin grote terugbetalingen belooft, of die zegt dat u een buitensporig aantal uitgaven kunt aftrekken voordat u uw persoonlijke financiële situatie analyseert. En wees niet bang om rond te shoppen of van boekhouder te wisselen als u niet tevreden of comfortabel bent met de service die u ontvangt.

En hoe verder?

Ga vervolgens een eerste gesprek aan met het bedrijf. Hoor aan wat ze je te vertellen hebben. Onder meer hun manier van werken, hun level van service zijn interessante dingen om aan te horen.

Vraag het bedrijf altijd hoeveel ervaring het bedrijf heeft, hoeveel jaar het bedrijf dus al actief is. Denk daarnaast aan hoeveel werknemers, hoelang ze er normaal gesproken over doen om een belastingaangifte te doen en af te ronden.

Als het goed is kan je met deze tips een geschikte accountant vinden voor jouw persoonlijke situatie of voor jouw bedrijf.

Author Image
Redactie