Medisch

Waarom ga je naar de tandarts?

De tandarts en het bezoek aan de tandarts is één ding dat je wilt uitstellen tot het mogelijk is. Het is echter raadzaam om regelmatig naar de tandarts te gaan. Waarom?

Op deze manier kunnen bepaalde problemen en klachten worden geëlimineerd. 10 redenen om naar de tandarts te gaan:

1) Hoofdpijn en keelpijn

Als je regelmatig hoofdpijn hebt en je hebt geen idee waarom je hoofd pijn doet, ga dan naar je tandarts. In bepaalde gevallen kan er een kleine misvorming in de mond het probleem zijn.

2) Droge mond

Als je regelmatig het gevoel hebt dat je mond te droog is, neem dan contact op met je tandarts in de tandheelkundige kliniek. Een droge mond kan een symptoom van diabetes zijn. Speeksel beschermt de tanden tegen bacteriën, daarom is het zeer belangrijk om het probleem van een droge mond zo snel mogelijk op te lossen.

3) Bloedend tandvlees

Als je tanden regelmatig bloeden wanneer je je tanden poetst of een appel eet, moet je onmiddellijk naar je tandarts gaan. Bloeden van het tandvlees is een ernstig probleem dat moet worden gecontroleerd en gecorrigeerd. Bloeden van het tandvlees duidt er ook op dat er een ontsteking aanwezig is.

4) Jaarlijkse controle

Controle is heel belangrijk. Dus je doet veel voor je tanden. Tijdens de jaarlijkse – of beter twee keer per jaar – controle kan de tandarts problemen, tandsteen en cariës tijdig herkennen en tegelijkertijd verhelpen.

5) Onaangename slechte adem

De oorzaak van een onaangename slechte adem is in bepaalde gevallen de vorming van tandsteen.

6) klapperende stem tijdens de maaltijd

In geval van een misvorming van het kauwgedrag moet je naar je tandarts gaan. Hij zal je mond zorgvuldig controleren. Een tand die niet op de juiste plaats zit kan problemen in de mond veroorzaken. Er zijn verschillende onaangename en pijnlijke bijwerkingen. Wacht niet tot er zich ernstige problemen voordoen.

7) Haaruitval

Het is een vreemd symptoom. In bepaalde gevallen kan haaruitval optreden als gevolg van tandproblemen.

8) Speciale smaak van speeksel

Als je merkt dat het speeksel een andere smaak heeft, kan het betekenen dat er iets mis is in je mond. In dit geval bezoek je je tandarts en hij zal het controleren.

9) Gevoeligheid van de tanden

Als je tanden bijzonder gevoelig zijn voor koud of warm voedsel, is het raadzaam om ze aan de tandarts te laten zien. Het kan gebeuren dat je tanden gevoelig zijn voor tandbederf. Je tandarts in de tandheelkundige kliniek kan je nuttige informatie en advies geven over gevoelige tanden.

10) Onderzoek naar de bescherming tegen kanker
Mondkanker is een van de belangrijkste ziekten in de wereld. Elk tandheelkundig onderzoek in onze tandheelkundige kliniek betekent ook een kankeronderzoek. Vroegtijdige opsporing van kankerziekten kan met een hoge efficiëntie worden genezen.

Op zoek naar een goede tandarts in Overijsel? De nummer één tandarts Almelo is Wiranto! Voor deze 10 redenen kun je allemaal terecht bij tandarts Wiranto.

Author Image
Redactie