Reis

Bezienswaardigheden Shanghai

Shanghai is een metropool met 15 miljoen mensen die ten volle profiteert van de economische vrijheden in het moderne China.

Shanghai met haar kosmopolitische uitstraling laat je bijna vergeten hoe het communistische China daadwerkelijk kan zijn. Shanghai heeft drukke nachtclubs, maar ook hele rustige intieme restaurantjes, er zijn hoge moderne wolkenkrabbers, maar ook een Franse wijk die erg romantisch is. Meer over wat je allemaal kunt zien en doen in Shanghai kun je in dit interessante artikel lezen.

The Bund / Huangpu rivier

Langs de Huangpu rivier staan verschillende historische gebouwen die je een prachtig beeld geven van het koloniale Shanghai, terwijl je aan de overkant het moderne Shanghai ziet. Een echte aanrader is het om The Bund, het financiële centrum van het Verre Oosten in het precommunistische tijdperk, ´s avonds te bezoeken, want dan kun je alle gebouwen aan beide zijden van de rivier mooi verlicht zien.

Shanghai Museum

In het Park voor het Volk ligt het Shanghai Museum, wat zeker een bezoekje waard is als je van geschiedenis houdt. Het ziet er van buiten een beetje somber uit, met een ronde bovenverdieping en een vierkante basis, gebaseerd op de Chinese filosofie van lucht (rond) en aarde (vierkant). Je vindt in dit museum een uitgebreide collectie Chinese kunst, waarbij er 11 zalen zijn met beelden, schilderijen, authentieke kalligrafie, keramiek, meubelen en gebruiksvoorwerpen van de Ming en Qing dynastieën, en ook jade. Verder vind je hier een van de beste bronscollecties ter wereld met voorwerpen die stammen uit de 18e tot en met de 3e eeuw voor Christus. Aangezien China een van de eerste landen was die munten als betaalmiddel invoerde, kun je in het museum ook een prachtige verzameling Chinese munten vinden. Verder zijn de schitterende collectie jade sieraden en de zegels van de verschillende dynastieën ook heel erg de moeite waard om eens gezien te hebben! Meer over het Shanghai museum kun je lezen op de website.

Yuyuan Tuin

De wereldberoemde Yuyuan Tuin is een mooi voorbeeld van klassieke Chinese tuinarchitectuur, en ondanks dat de tuin niet zo groot is, kun je hier je ogen uitkijken. Na de Brug met Negen Bochten kun je ook in het traditionele Chinese theehuis iets drinken. De Yuyuan tuin ligt centraal in het centrum van Shanghai, en is medio jaren 1500 tijdens de Ming-dynastie gebouwd.

Magneettrein Maglev Shanghai

China staat ook wel bekend om de vooruitstrevende technologie, en het is dan ook niet vreemd dat je hier de Maglev vindt. Dit is een supersnelle magneettrein die je met snelheden van meer dan 400km/uur van het vliegveld in Shanghai naar het centrum brengt. Als je met deze trein een trip wilt maken, houd er dan wel rekening mee dat de snelheden verschillen per tijdstip en per traject.

Things to do in Shanghai

Rondleiding in Shanghai ja
Fietstochten in Shanghai ja
Wandeltochten in Shanghai ja
Bustochten in Shanghai ja
Musea in Shanghai ja
Metro in Shanghai ja
Hot spots in Shanghai ja
Sightseeing tour in Shanghai ja
Excursies in Shanghai ja
Campings in Shanghai nee
Parken in Shanghai ja
Dierentuin in Shanghai ja

Goedkope vliegtickets Shanghai kun je online vinden.

Author Image
Redactie

Previous Post

Next Post