Medisch

Ga toch fietsen!

Nederland, fietsland. Zeker bij mooi weer stromen de wegen en fietspaden weer vol met talloze fietsers. Of ze nu de fiets als vervoersmiddel gebruiken om van A naar B te gaan, of het fietsen het doel op zich is, er is geen land te vinden waar de fiets zo’n onderdeel van het leven is als Nederland.

Alles met de fiets

Buitenlanders willen zich er nog wel eens over verbazen. Die Nederlanders, die doen echt alles op de fiets! Hun kinderen naar school brengen, de boodschappen, zelfs een zakelijke afspraak is vaak prima te bereiken op de fiets.

Naast een handig vervoersmiddel, begint de fiets ook voor een steeds grotere groep mensen een handig instrument om lekker mee te sporten te worden. Daarbij denk je wellicht direct aan fanatieke wielrenners, die alleen of in groepsverband hele dagen heel hard fietsen. Maar zij zijn zeker niet de enige die de fiets gebruiken om aan hun beweging te komen. Ook een lekkere tocht door de stad of een dorp, gewoon op je normale fiets, is een prima manier om wat beweging te krijgen. Of je nu fanatiek bent en lekker hard wil gaan, of juist op een relaxed tempo om je heen wil kijken, fietsen is altijd goed voor je.

Maar het weer dan?

Naast een fietsland is Nederland ook een echt kikkerlandje. Een land waar het regelmatig regent, hard kan waaien en soms niet al te prettig fietsen is. De echte die-hard trekt zich hier natuurlijk niets van aan. Regenjasje aan en gaan, niet zeuren! Maar wie vooral fietst voor de ontspanning, en het ook graag een beetje naar zijn zin heeft tijdens een ritje, is een flinke regenbui in combinatie met windkracht 7 niet het beste moment om naar buiten te gaan.

Gelukkig zijn we niet voor 1 gat te vangen, en kun je ook prima fietsen in je huiskamer. Toegegeven, het uitzicht is wat minder afwisselend, maar droog en windstil is het! Een fietstrainer is een prima manier om in beweging te blijven, ook als het buiten rotweer is. Je fietst met gemak een paar kilometer, en da’s toch mooi meegenomen. Een bijzondere fietstrainer is de stoelfiets. Het verschijnsel ‘vanuit je luie stoel’ is hier wel heel letterlijk genomen. Deze kleine trainer plaats je gewoon op de grond, en je ‘fietst’ erop terwijl je in je normale stoel zit. Een stoelfiets is een perfecte oplossing voor wie weinig ruimte heeft, maar wel in ieder seizoen zijn meters wil maken.

Author Image
Redactie