Besparen op Energie e.d.

Verwarming op koude dagen

Verwarming is tijdens de koudere dagen geen overbodige luxe. En tegenwoordig willen we op de warme dagen ook graag koeling. Eén van de fijnere dingen in het leven is toch wel het thuiskomen in een huis dat aangenaam aanvoelt qua temperatuur.

Maar hoe gaan we die warmte en koelte produceren? Welk klimaatbeheersingssysteem is het meest geschikt voor welk huishouden? En hoe zorgen we ervoor dat we zo efficiënt mogelijk met het woonklimaat omgaan?

Centraal Verwarmd

CV of Centrale verwarming wil niets anders zeggen als verwarmen vanuit een centraal punt, zoals de ketel. De ketel zorgt voor verwarming van het water dat naar de radiatoren loopt. Voor het warme water naar de keuken en de badkamer wordt vaak de de combiketel gebruikt.

Het kiezen van de juiste ketel is een lastige beslissing. Het ruime aanbod van verschillende type ketels, de mogelijkheid om een combiketel te nemen, de verschillende type huizen, het aantal radiatoren, zijn allemaal factoren die meespelen. Het aanschaffen van een CV installatie is niet eenvoudig.

Altijd warme voeten

Een nieuw huis laten bouwen of toe aan een grote verbouwing? Denk dan eens aan vloerverwarming. Het behoort tot een van de luxes in huis maar is tegenwoordig zeer betaalbaar.

Een vloer is meer dan alleen een ondergrond. Vloeren die letterlijk warmte uitstralen zijn voorzien van vloerverwarming. Dan wel elektrisch dan wel op water. Badkamer, keuken of woonkamer varen er wel bij. Altijd warme voeten met vloerverwarming. Een stapje verder ga je met electrische vloerverwarming. Dit is vriendelijker voor het millieu dan normale vloerverwarming, temeer omdat hiervoor groene energie gebruikt kann worden.

Warme vriend

Waar vloerverwarming puur voor functionele warmte zorgt, dragen radiatoren bij aan de beeldende beleving van warmte. Want radiatoren zijn er in alle soorten en maten. Van puur design tot warme scheidingswand. Van modern tot nostalgisch voor elke woonstijl is er wel een radiator.

Handig zijn de diverse manieren van klimaat beheersing. Met diverse accessoires kun je de mogelijkheden uitbreiden. Voor de keuken en badkamer zijn radiatoren met ophangmogelijkheid aan te raden. Op die manier hebben natte handdoeken een vaste plek en drogen zij snel.

Author Image
Redactie