Bedrijf

Zakelijk leasen als oplossing voor jouw onderneming

Heb jij een eigen bedrijf en ben je op zoek naar bedrijfsmiddelen? Denk hierbij aan een bedrijfswagen en computer, maar misschien ook wel een hijskraan of een bulldozer. Zakelijk leasen is dan een goede oplossing.

Wat is zakelijk leasen?

Bij zakelijk leasen doe je niet in één keer een grote investering, maar betaal je maandelijks een vast bedrag voor je bedrijfsmiddel. Dit is gedurende een afgesproken looptijd. Dit gaat in overleg met de leasemaatschappij. Het maandbedrag is opgebouwd uit aflossing en rente. Leasen is een vorm van lenen. Dus let op, want geld lenen kost geld.

Welke leasevorm kies ik als ondernemer?

Als u gaat leasen zie je dat er verschillende leasevormen bestaan. Het belangrijkste  onderscheid is tussen operational lease en financial lease. Het verschil zit hem in het eigendom. Bij operational lease is de leasemaatschappij eigenaar. Aan het einde van de looptijd blijven zij eigenaar van het bedrijfsmiddel tenzij je het bedrijfsmiddel overkoopt voor de restwaarde. Bij financial lease ben jij economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Aan het einde van de looptijd ben je zelfs volledig eigenaar.

Voor ondernemers wordt over het algemeen gekozen voor financial lease. Je bent daarbij zelf eigenaar van het bedrijfsmiddel en dat is voor veel ondernemers de reden om voor deze leasevorm te kiezen.

Wat moet je doen als je wilt gaan leasen?

Wil jij bedrijfsmiddelen gaan leasen voor jouw onderneming? Dan kun je in veel gevallen op zoek naar een leverancier voor je bedrijfsmiddel. Denk aan bijvoorbeeld een garage voor een nieuwe bedrijfswagen. Vervolgens kun je via verschillende online tools berekenen wat dit maandelijks zou gaan kosten. Heb je een leasemaatschappij gevonden die jou kan helpen bij het regelen van de financiering? Dan kun je aan de slag met financial lease zakelijk.

Author Image
Redactie