Bedrijf

Hoe vind je de ideale werknemer?

Ben je op zoek naar nieuw personeel? Dan schakel je waarschijnlijk verschillende kanalen in om de vacature met de buitenwereld te delen. Zo is de kans groot dat je de vacature op jouw website plaatst. Waarschijnlijk communiceer je de vacature eveneens via de sociale media waarop jouw bedrijf actief is. Indien je hier veel volgers op hebt, is het bereik betrekkelijk groot. Dit maakt de kans op het vinden van nieuw personeel ook direct een stuk groter. Een groot bereik is prettig, maar het is mogelijk dat je niet de ideale werknemer vindt. Gaat het om een functie waar specifieke kennis voor nodig is? Dan kan het zelfs betrekkelijk lastig zijn om de ideale werknemer te vinden. Ben je ook al lange tijd op zoek? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk hoe je de ideale werknemer vindt.

Weet wat je zoekt
Veel bedrijven beginnen ijverig met hun zoektocht naar de ideale medewerker. Uit ervaring weten wij dat dit toch vaak een stuk lastiger is dan vooraf gedacht wordt. Zo weet menig ondernemer niet over welke capaciteiten iemand moet beschikken om een bepaalde functie naar behoren uit te kunnen voeren. Verdiep je daarom eerst goed in de functie voordat je begint met zoeken. Stel bij voorkeur een profielschets op. Zo’n schets kun je beschouwen als de ideale kandidaat voor een bepaalde functie. Verwerk de belangrijkste dingen uit de profielschets ook direct in de vacature. Op deze manier voorkom je namelijk dat er mensen gaan solliciteren die eigenlijk niet geschikt zijn voor de functie. Stromen de sollicitaties binnen? Gebruik de profielschets dan om de kandidaten die geschikt zijn eruit te filteren. Zo wordt het voor jezelf een stuk makkelijker om je door een hele berg sollicitaties te slaan.

Neem een uitzendbureau in de armen
Mensen die op zoek zijn naar werk, schrijven zich vaak in bij een uitzendbureau. Dit is voor hen vaak de makkelijkste manier om binnen de kortste keren weer een baan te krijgen. We kennen vandaag de dag talloze uitzendbureaus in Nederland. Indien je op zoek bent naar personeel, is het dan ook een logische stap om je tot een uitzendbureau te richten. Veel ondernemers denken dat zij op deze manier binnen de kortste keren weer nieuw personeel vinden. Dit kan inderdaad, maar het hangt wel af van de functie waar het om gaat. Is er specifieke kennis voor nodig? Dan is de kans niet groot dat je bij een uitzendbureau de ideale werknemer vindt.

Laat werving en selectie over aan een gespecialiseerd bedrijf
Naast uitzendbureaus heb je vandaag de dag nog talloze mogelijkheden om personeel te vinden. Indien het om een specifieke functie gaat, bijvoorbeeld in het management van een bedrijf, wil je natuurlijk iemand hebben die het klappen van de zweep kent. Deze ga je niet vinden via een uitzendbureau. Gelukkig betekent dit niet dat je zelf maar op zoek moet gaan. Nee, want je kunt werving en selectie namelijk ook uitbesteden aan een executive search bureau. Zo’n bureau is gespecialiseerd in het vinden van mensen die geschikt zijn voor een specifieke functie. Zij richten zich niet alleen tot mensen die zonder werk zitten, maar ook tot mensen die onder contract staan bij een bedrijf en aangegeven hebben open te staan voor een nieuwe uitdaging. Met zo’n bedrijf is de kans dat je de ideale werknemer vindt een stuk groter dan via een uitzendbureau.

Author Image
Redactie