Bedrijf

Huis verven

Latex spuiten in plaats van schilderen: muurverf kan snel en moeiteloos worden gespoten. De kwaliteit van het gebruikte apparaat is cruciaal voor het schilderen van de muur met het spuitpistool.

Een verfapplicatie met een spuitpistool is bijzonder geschikt voor grote oppervlakken. Hierdoor is het schilderen van de muur snel en eenvoudig. 
Met een beetje oefening kan het spuitpistool worden gebruikt om muren, hoeken en verbindingsgebieden schoon, gelijkmatig en met weinig moeite met een verflaag te coaten.

De verf wordt bijzonder spaarzaam uit een reservoir verwijderd. Dit bespaart tijd en kleur. Maar zelfs het schilderen van de muur met het spuitpistool is niet helemaal zonder voorbereidend werk: de hele kamer moet voor gebruik zorgvuldig worden afgeplakt, na gebruik moeten de spuitmonden grondig en, afhankelijk van het model, met grote moeite worden gereinigd.
Verfapplicatie met het spuitpistool – stap voor stap
Voordat het daadwerkelijke spuiten kan beginnen, moet de kamer zo volledig mogelijk worden afgeplakt. Dit voorkomt de fijnste spuitnevel op de vloer en op meubels. Als beschermende kleding worden een beschermende overall, een fijnstofmasker en een veiligheidsbril aanbevolen. Er mogen geen tocht in de kamer zijn.

De gebruikte verf moet vloeibaar zijn voor verwerking met een spuitpistool. Welk middel geschikt is voor verdunning hangt af van het oplosmiddel en is te vinden in de kleurinformatie van de fabrikant. Als de verf te dik is, kunnen de spuitkanaaltjes verstopt raken.

Na het vullen van de verf kan op een geschikt punt een eerste testspray worden uitgevoerd.

Beweeg het spuitpistool gelijkmatig met een vaste hand en op een afstand van 25 tot 30 centimeter over het muuroppervlak. Het mondstuk moet in een hoek van 90 graden met de muur worden gehouden.

Opgemerkt moet worden dat het spuiten alleen wordt uitgevoerd als het spuitpistool in beweging is. 


De verf wordt in meerdere lagen aangebracht. Elke verflaag moet goed drogen.

Author Image
Redactie

Previous Post

Next Post