Verzekeringen

Is de goedkoopste autoverzekering ook de beste autoverzekering?

Vaak is de beste verzekering niet de goedkoopste, omgekeerd geldt dit ook. Maar hoe kies je nu de beste autoverzekering voor het minste geld? Je vindt een goedkope autoverzekering op Overstappen.nl. Via deze onafhankelijke vergelijkingssite kies je snel de autoverzekering die het beste bij jou past tegen de laagste kosten. Op de website van Overstappen.nl kun je filteren op prijs én op kwaliteit. Elke auto moet verzekerd zijn met minimaal een WA verzekering. Naast een WA verzekering kun je ook kiezen voor een WA Beperkt Casco of een All Risk verzekering. De WA verzekering vergoed schade die jij met je auto veroorzaakt aan anderen. De WA Beperkt Casco vergoed ook storm, brand en diefstalschade aan jouw auto. Bij de All Risk verzekering ben je naast deze vergoedingen ook verzekerd bij aanrijdingen die jij veroorzaakt voor de schade aan je eigen auto.

Korting op de rijgedragverzekering via OBD stekker

Bij een rijgedragverzekering via een OBD stekker ontvang je van de verzekeraar een OBD (On Board Diagnostics) stekker. (ook wel dongel genoemd). In de OBD stekker zit een chip die elke twee minuten een signaal naar de verzekering stuurt. Hierdoor krijgt de verzekeraar een nauwkeurig overzicht van jouw rijgedrag. De verzekeraar kan via de OBD stekker alleen signalen ontvangen. De gegevens die door de OBD Stekker worden geregistreerd zijn:

  • Het tijdstip waarop je rijdt, het aantal kilometers en het gebied waar je rijdt.
  • Jouw remgedrag; hoe vaak en hoe hard je remt
  • De snelheid die je rijdt en waar je die rijdt
  • De snelheid waarmee je optrekt (acceleratiegedrag)

Hoe rustiger en veiliger jij rijdt hoe hoger de korting op jouw premie. Deze korting wordt per maand op jouw rekening overgemaakt. Deze korting kan oplopen tot wel 35 % van de premie.

Korting op de rijgedragverzekering via de telefoonapp

Bij steeds meer verzekeraars kun je een rijgedragverzekering afsluiten die wordt gecontroleerd via een telefoonapp. Belangrijk is dan wel dat je jouw telefoon altijd meeneemt als je de auto instapt en dat jouw telefoon altijd opgeladen moet zijn. Via de telefoonapp controleert de verzekeraar op dezelfde punten als bij de OBD stekker controle. Daarnaast kan de verzekeraar ook jouw telefoongebruik in de auto controleren want het is zichtbaar wanneer jij je telefoon ontgrendelt en wanneer jij je telefoon aanneemt. Bij een telefoonapp wordt jouw rijgedrag ondergebracht in vier sectoren; nauwkeurig, bewust, oplettend en rustig. Door het uitlezen van de gegevens wordt jouw rijgedrag bepaalt. Rood betekent onveilig en geen korting. Oranje betekent matig tot redelijk waarbij een premiekorting wordt gegeven tussen de 5 tot 10%. Groen betekent veilig waarbij de korting kan oplopen tot 35%.

Author Image
Redactie