Fashion

Gebruikte horloges

Overweegt u een tweedehands luxe horloge te kopen en heeft u tips nodig om dit veilig te kopen? In ons artikel leggen we de belangrijkste onderwerpen uit met betrekking tot de aankoop van gebruikte exclusieve merkhorloges zoals Breitling, IWC en Rolex. Op deze manier kunt u uw horlogedroom veilig vervullen en veelgemaakte fouten vermijden.

Een luxe horloge is veel meer dan alleen een betrouwbaar uurwerk. Het is ook een stijlvol sieraad, een statussymbool, een waardevol object en soms een aandenken aan een bepaalde persoon of een bijzondere gebeurtenis.

Er zijn dus veel redenen om een ​​exclusief polshorloge te bezitten. Het hoeft geen nieuw horloge te zijn, want gebruikte luxe horloges kunnen bijzonder zeldzaam en dus waardevol zijn omdat er bijvoorbeeld maar een klein aantal edities is gemaakt. Wellicht biedt uw gebruikte droomhorloge u ook nog andere persoonlijke meerwaarde, bijvoorbeeld als het fabricagejaar samenvalt met een gebeurtenis die u zich nog lang zult herinneren – het geboortejaar van uw kind, het jaar van uw huwelijk of uw eigen geboortejaar. In onze webshop hebben wij van bijna alle jaren zogeheten “vintage horloges”.

Maar sommige mensen kiezen ook voor een tweedehands horloge, omdat ze anders vele jaren moeten wachten op hun favoriete model. De wachtlijsten van fabrikanten zijn meestal erg lang, vooral voor bijzonder populaire horlogemodellen. Ook moet worden vermeld dat gebruikte polshorloges van bekende fabrikanten nog in goede tot zeer goede staat zijn en jaren later hun prijs waard zijn.

In onze online shop op watch.de kunt u een groot assortiment gebruikte, zeer populaire modellen verwachten met directe levertijden. U kunt er zeker van zijn dat alle horloges door ons op echtheid zijn gecontroleerd. Ook de verkoopprijs is door ons onderhevig aan een realistische inschatting. Bij het kopen van een gebruikt luxe horloge is de authenticiteit het belangrijkste aankoopcriterium. Bij Juwelier Ralf Häffner evalueren we merkhorloges bijna elke dag en kunnen we al terugkijken op meer dan 40 jaar ervaring in de branche – u kunt er dus gerust op vertrouwen dat u horloges koopt in onze online winkel.

Uw checklist voor het kopen van gebruikte horloges:

Koop dure horloges bij een juwelier die u vertrouwt en niet bij eBay of bij particulieren die u niet kent. Zo weet je zeker dat het horloge op echtheid is gecontroleerd. Bedenk ook dat wanneer u een gebruikt horloge in onze online shop koopt vanaf 1.000 euro, u ook 1.000 dagen garantie krijgt – een aanzienlijk voordeel ten opzichte van privéaankopen. We bieden ook veel andere diensten aan, lees hier meer.
Vertrouw op de ervaring van juweliers, horlogemakers of experts van het pandjeshuis met betrekking tot de kwaliteit van het horloge en de prijs.
Lees meer over de huidige marktprijzen voordat u koopt. Deze kunnen heel verschillend zijn, afhankelijk van vraag en aanbod. Hoe populairder een merk en hoe zeldzamer het model, hoe groter de kans dat het horloge zijn waarde behoudt. Ook het materiaal van het horloge heeft invloed op de waarde van een horloge. Horloges van goud of platina zijn meestal aanzienlijk duurder dan dezelfde modellen van roestvrij staal – er zijn echter uitzonderingen. De kenmerken van het horloge zijn ook cruciaal. Met name de complicaties kunnen een uurwerk erg duur maken. Lees meer in ons artikel “De 5 duurste complicaties bij luxe horloges”.
Let op de bijbehorende papieren en certificaten. Met een deskundige juwelier kunt u er zeker van zijn dat deze echt zijn en niet nep.
Het is een voordeel als het horloge regelmatig een onderhoudsbeurt heeft gehad. De experts van onze interne uurwerkafdeling bevelen een revisie aan van mechanische horloges met regelmatige tussenpozen van zes tot acht jaar. Als uw gebruikte droomhorloge geen onderhoudsbeurt heeft gehad, plan dan de bijbehorende kosten en een beetje geduld, want het kan soms enkele maanden duren voordat het horloge terug is van de werkplaatservice van de fabrikant.
Let op de staat van het horloge. Vooral diepe krassen verminderen meestal de waarde van een horloge. Bij sommige vintage modellen is het echter een klein beetje patina dat de juiste charme geeft.
Bij elk horloge in onze online shop noteren we of het een nieuw model uit de fabriek / fabricage betreft of een gebruikt horloge. In het geval van gebruikte horloges classificeren we de conditie voor u nauwkeuriger en onderscheiden we als volgt:

Nieuw: ongedragen horloge heeft geen vorige eigenaar en wordt geleverd met de originele doos en alle papieren.

Ongedragen: horloge dat misschien (dat is niet per se!) Een eerste keer koper heeft gehad, maar NOOIT is gedragen en wordt geleverd met de originele doos en alle papieren.

Als nieuw: horloge dat misschien een paar keer gedragen is geweest, maar ZONDER zichtbare merktekens en meestal met de originele doos en alle papieren

Author Image
Redactie