Reis

Land of Legends in Belek, Antalya

Tijdens mijn recente reizen naar Turkije heb ik het genoegen gehad een van de nieuwste conceptresorts te bezoeken, het Land of Legends. Land of Legends, gelegen in Belek, Antalya, biedt toeristen een heel ander soort ervaring dan de rest van het historische aanbod van Turkije. Het is een modern resort dat drie verschillende attracties combineert tot één: een themahotel, een waterpark en een winkelcomplex. Gezien het gevarieerde aanbod, zou het Land of Legends de geweldige attractie kunnen blijken te zijn om de stagnerende toeristenindustrie in Turkije nieuw leven in te blazen.

Hoewel Turkije een uitstekende bestemming aan het worden is voor Chinese toeristen, was ik verrast geen reisblogs te vinden over Land of Legends van Chinese bloggers. Op de meeste andere historische locaties in Turkije overschaduwt de Chinese menigte die van alle andere, tenslotte is een op de vijf mensen in de wereld Chinees. Bij het Land of Legends is de Chinese demografie verrassend schaars. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om op te treden als de eerste Chinese blogger die over deze plek blogt, en hopelijk al mijn Chinese reisvrienden een goed idee te geven van wat ze kunnen verwachten.

The Land of Legends is een samenwerking tussen Rixos en Dragone Productions. Rixos is een lokaal succesverhaal met een hotelketen die zich uitbreidt naar een groot deel van Europa en een zeer sterke reputatie opbouwt. The Land of Legends is een van hun nieuwste hotels en werd in juli 2016 voor het publiek geopend.

Mijn eerste indruk van het park is hoe groot het is, de winkelstraat strekt zich uit over enkele kilometers, langs de straat is er een kleine kunstmatige rivier waar de dagelijkse muzikale gondelparade wordt gehouden. Opvallend aan het einde van de rivier, is het kenmerkende kasteelgebouw dat lijkt op het Assepoester-kasteel (en) in Disney.

Net als het Assepoester-kasteel is het aanzienlijk hoger dan de aangrenzende gebouwen en bestaat het uit veel puntige subtorens. Ik denk niet dat de kasteeltorens toegankelijk zijn, maar je kunt naar binnen gaan op de begane grond. In tegenstelling tot het Assepoester-kasteel in Disney, dat een meer gotische stijl van architectuur heeft, heeft het kasteel van Land of Legends een meer lokale Turkse flair, wat de dominante stijl is in het hele resort.

Overal in het resort kunnen we elementen van Griekse en Romeinse invloeden vinden, van de stijl van de gebouwen tot de beelden en steengravures. Historisch gezien hebben zowel het Griekse als het Romeinse rijk Turkije geregeerd, en dus weerspiegelen de legendes, waarnaar de naam van het resort verwijst, het belang van deze tijdperken. Een voorbeeld van de Griekse invloed is het steenhouwen van de Hoplitische soldaat aan de zijkant van de muur.

’s Nachts verandert het resort in een dromenland, waarbij alle gebouwen zichzelf verlichten met strategisch geplaatste lichten. Ik gaf eigenlijk de voorkeur aan de nachtelijke sfeer, het is niet alleen koeler en zorgt voor een comfortabele avondwandeling, de oranje gloed van de straatlantaarns en torens benadrukt de ontwerpen van de gebouwen op manieren die je overdag niet zou zien. Het resultaat is veel romantischer!

Kamer huren of toch niet.

Natuurlijk kun je hier kamers huren en hier een fantastische tijd doorbrengen, maar goedkoop is het niet. Daarom twee andere alternatieven in de buurt van Belek, waar de kamerprijzen een stuk lager liggen: Voyage belek, het Limak arcadia, en Limak atlantis.

Author Image
Redactie