Bedrijf

Wat is online marketing?

Online marketing is de naam voor alle marketinghandelingen die zich op het internet plaatsvinden. Online marketing bestaat uit een paar handelingen. Voorbeelden hiervan zijn SEO, SEA, Email en Social media marketing. In dit blog gaan we het hebben over deze voorbeelden van online marketing.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Voor meer informatie klik dan op Wat is SEO. SEO zorgt ervoor dat wanneer mensen wat zoeken in de zoekbalk van google dat jouw website hoger komt te staan. Hierdoor zien de mensen jouw website sneller tevoorschijn komen en zullen ze hier eerder op klikken. Hierdoor krijg je meer bezoekers op jouw website en daardoor heb je meer potentiële klanten. Dit is uiteraard gunstig als je diensten of producten aan het verkopen bent op jouw website. Door zo hoog te willen staan moet je eerst voor een paar dingen zorgen. Dit zorgen voor je website noemen we ook wel de website optimaliseren. Bij het optimaliseren zorg je ervoor dat de website sneller laadt en ook zorg je ervoor dat de website niet verouderd is en lijkt. Dit doe je omdat google kijkt naar de laadsnelheid van je pagina en ook kijken ze naar wat voor informatie er op jouw pagina te vinden is. Als dit niet in orde is zul je ook minder hoog in de zoekbalk te vinden zijn.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Deze methode zorgt er ook voor dat je zo hoog mogelijk te vinden bent in de zoekbalk. In dit geval word er betaalt om zo hoog mogelijk in de zoekbalk te staan. Voor meer informatie hierover klik op Wat is SEA. Door te betalen kom je hoger te staan maar dit wil nog niet zeggen dat je bovenaan komt te staan. Er is een systeem beschikbaar om op te bieden en hierop kunnen aanbieders inzetten op bepaalde doelgroepen en woorden en uiteraard word de relevantie ook meegenomen naar de beoordeling. Via deze beoordeling zorgt google ervoor dat de informatie voor de zoekers nuttig blijft en dat de adverteerder de juiste doelgroep voor ogen krijgt.

Wat is email marketing?

Email marketing valt onder direct marketing en word gebruikt voor de fondsenwervende en commerciële om boodschappen naar een doelgroep te sturen.

Wat is Social media marketing?

Dit is een vorm van marketing die websites en social media platforms gebruikt om een dienst of product te kunnen promoten.

Online marketingbureau?

Bent u nou opzoek naar een Goed online marketingbureau? Klik dan op Online marketingbureau in Groningen.

Author Image
Redactie