Reis

Hoe bereid je je voor op je eerste reis naar Azië?

Hoe bereid je je voor op je eerste reis naar Azië?

Je eerste reis naar Azië

Ga je binnenkort voor de eerste keer op reis naar Azië? Super spannend! Azië heeft zoveel te bieden en het wordt zowiezo een prachtige reis ervaring. Om het meeste uit je reis te halen is een goede voorbereiding natuurlijk onontbeerlijk !

Paspoort: check. Visum: Check

Om buiten Europa te reizen heb je een internationaal paspoort nodig. Heb je dit nog niet, begin dan met dit bij de gemeente aan te vragen.

Vervolgens check je de visumvereisten voor de landen die je wilt bezoeken. Voor de meeste landen kan je een zogenaamd visa on arrival krijgen, dat je koopt aan de grens.

Daarnaast eisen sommige landen bijvoorbeeld ook een bewijs van je terugvlucht of op zijn minst een bepaalde som geld op je rekening. Je bespaart jezelf veel gedoe op reis door dit even op voorhand na te kijken.

Vaccinaties en reisapotheek

In Azië komen nog wat meer ziektes voor dan hier. Maak een afspraak bij de dokter bekijk samen welke inentingen je nodig hebt. Ook kan je enkele medicijnen preventief meenemen.

Verzekering

Hoewel je natuurlijk hoopt dat je ze niet nodig hebt, is een goede reisverzekering een absolute must. Neem de tijd om verschillende verzekeringen te vergelijken. De voorwaarden kunnen erg verschillen.

Planning maken

Het is een goed idee om op voorhand even te bekijken wat je allemaal wilt zien, doe hiervoor inspiratie op bij online magazines, reisprogrammas etc.  Door op voorhand goed alles uit te zoeken en een planning te maken vermijd je stress onderweg en verspil je op reis geen tijd met dingen nog te moeten plannen.

Ben jij iemand die liever zonder al te veel op voorhand te plannen op weg gaat? Ook super leuk natuurlijk, maar kijk dan minstens even na dat je niet midden in het regenseizoen ergens aankomt!

Rugzak inpakken

Voor veel reizigers begint de voorpret al bij het inpakken van de rugzak. Maar hoe pak je dat nu het beste aan?

Maak eerst een lijstje van de dingen die essentieel zijn (paspoort, telefoon, medicijnen) en voeg dan dingen toe die je denkt nodig te hebben.

Leg alle spullen die je wilt meenemen op een hoop en kijk of het in je rugzak past. Indien niet, verwijder dan eerst en vooral spullen die je eigenlijk niet nodig hebt, en vervolgens spullen die je eventueel ook ter plekke kunt kopen.

De meeste reizigers nemen tijdens hun eerste verre reis veel te veel spullen mee. Je hebt echt minder nodig dan je denkt !

Author Image
Redactie