Incontinentie materiaal nodig? Denk dan aan deze vijf dingen
Medisch

Incontinentie materiaal nodig? Denk dan aan deze vijf dingen

Wanneer jij met incontinentie kampt, is incontinentie materiaal een redder in nood. Het helpt je namelijk bij het terugkeren naar een dagelijks leven dat volstrekt normaal is. Maar er zijn echter wel enkele dingen waar je aan moet denken wanneer je incontinentie materiaal nodig hebt. Ben jij benieuwd welke dingen dit zijn? In deze blog leer je precies welke vijf dingen handig zijn om te weten wanneer je incontinentie materiaal aan wilt schaffen. Zo ben jij goed geïnformeerd hierover.

Kies voor incontinentie materiaal waar je niet allergisch voor bent

Het eerste waar je op moet letten bij het aanschaffen van  incontinentie materiaal, is dat je materiaal koopt waar je lichaam geen problemen mee heeft. Net zoals bij gewone kleding, kun je met bijvoorbeeld een incontinentiebroekje last hebben van een allergische reactie. De meeste mensen weten al van te voren waar ze precies allergisch voor zijn. Indien dit een bepaalde stof is, is het slim om dus goed te bekijken of deze stof niet deel uitmaakt van het incontinentie product dat je wilt kopen. Zo loop je niet tegen negatieve verrassingen aan.

Verander het incontinentie spullen per seizoen

Ook is het goed om te weten dat je per seizoen het beste van materiaal voor incontinentie kunt veranderen. Sommige materialen gedijen wat beter in de kou dan in de warmte en vice versa. In de zomer wil je ook een stof hebben dat beter ademt. Zo blijft materiaal voor incontinentie dragen wat het seizoen ook is comfortabel. Onderschat niet hoeveel impact dit kan hebben.

Koop veel incontinentie spullen tegelijkertijd

Een andere tip is om veel materiaal voor incontinentie tegelijkertijd te kopen. Hier zitten meerdere redenen achter. Vaak krijg je bij het kopen van veel materiaal een betere prijs. Hoe meer je koopt, des te meer korting je ontvangt. Zo scheelt dat mooi wat in je portemonnee. Ook is veel materiaal voor incontinentie maar eenmalig te gebruiken. Denk dan aan incontinentieverbanden. Je wil altijd wat in huis hebben, en dit is ook zeker zo als je veel tegelijkertijd koopt.

Kies een goede plek uit bij het kopen van incontinentie materiaal

Ook is het slim om een goede plek uit te zoeken voor het kopen van incontinentie materiaal. Soms kan dit in fysieke winkels, maar online is de meest populaire optie. Op websites als 123drogisterij.nl kun je namelijk discreet het materiaal aanschaffen. Daarnaast komt het in een pakketje binnen enkele werkdagen aan. Een goede plek maakt dus zeker het verschil.

Schaam je niet bij het kopen van incontinentie spullen

Tot slot is het ook belangrijk dat je geen schaamte hebt bij het kopen van materiaal tegen incontinentie. Incontinentie is een veelvoorkomend gebeuren en is normaal. Iedereen heeft last van lichamelijke problemen, ook al zijn die voor elk persoon wat anders. Desondanks moet je accepteren dat dit een deel van je leven is en via materiaal voor incontinentie het zien als een oplossing om weer normaal te kunnen leven.

Author Image
Redactie