Opschudding in camperland door onderdelen tekorten
Reis,Verzekeringen

Opschudding in camperland door onderdelen tekorten

Campers zijn steeds meer in trek in Nederland. Door de corona crisis zijn steeds meer mensen verliefd geworden op de camper. Hierdoor lijken de levertijden steeds langer te worden. Fabrikanten, en dan met name Stellantis, hebben te maken met onderdelen tekorten. Met name de bestelauto’s van Fiat worden veelal gebruikt als onderstel voor de camper. Door de hoge nood worden er tegenwoordig steeds vaker andere fabrikanten van bedrijfswagens gebeld om deze onderstellen te leveren. Hierdoor krijg je wellicht een ander logo te zien op het stuurwiel van je camper!

Zie je deze tekorten ook terug in de camper prijs?

Of je de tekorten in de camperwereld ook gaat merken in de camper prijs, is nog maar de vraag. Door de stijgende vraag kunnen de prijzen van campers stijgen. Als de fabrikanten vervolgens niet snel genoeg de productie kunnen starten, kunnen er veel problemen ontstaan. Hierdoor zou het dus zeker mogelijk zijn dat de prijs van de campers daadwerkelijk hoger wordt. De levertijd van een camper kan nu namelijk al een jaar in beslag nemen. Als de prijs van de camper nog hoger wordt, wil je natuurlijk op andere aspecten besparen. Een goedkope camperverzekering kan hier bijvoorbeeld bij helpen.

De kosten van een camperverzekering

Wil je een camperverzekering afsluiten? Dan het slim om te weten wat een camperverzekering kan kosten. Camper verzekering kosten kunnen namelijk erg uiteenlopen. Er zijn verschillende verzekeringen die je voor de camper af kan sluiten. De kosten voor een WA-verzekering voor de camper zijn de laagste. Dit is het minimaal wettelijk vastgestelde dat je voor de camper als verzekering nodig hebt. Daarnaast kun je nog een hogere verzekering afsluiten. Hiervoor kies je voor een beperkt casco of casco camperverzekering. Om de precieze kosten te weten, moet je inzichtelijk hebben welke camper je wilt verzekeren en wat je behoeftes zijn. Het is daarom verstandig om een verzekeringsadviseur in te schakelen om een camperverzekering af te sluiten. Deze kan je namelijk precies vertellen wat de kosten voor de verzekering zullen zijn in jouw situatie. Vervolgens kun je zelf de keuze maken wat je wel en niet wilt verzekeren voor de camper.

Welke camper ga je kopen?

Het kopen van een camper kan lastig zijn. Als je een nieuwe camper wilt kopen, kan er een lange wachttijd zijn. In dit geval kun je ook kiezen voor een tweedehands camper. Dit zorgt ervoor dat je voor een lagere prijs een camper kunt kopen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je goed na laat kijken of de camper in orde is. Zorg er daarom altijd voor dat je de camper voor vertrek na laat kijken. Laat dit altijd door een gecertificeerde specialist doen!

Author Image
Redactie