Geld en Financiën

Hoe rondkomen met weinig geld?

Vandaag de dag hebben veel mensen moeite om financieel rond te komen. Elke maand moeten de rekeningen betaald worden, moet er eten op tafel komen en ook kleding moet zo af en toe gekocht worden. Ook lijkt het tegenwoordig wel dat je minder spullen kan kopen voor hetzelfde geld: alles is duurder geworden. Om deze redenen hebben steeds meer mensen moeite met geld besparen en elke maand rond te komen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om geld te besparen, terwijl je daar weinig voor moet inleveren.

Tips om geld te besparen
Er zijn mensen die het gewend zijn om met weinig geld rond te kunnen komen, terwijl andere mensen er grote problemen of grote moeite mee hebben om met weinig geld rond te komen. Dit kan bijvoorbeeld komen door het verliezen van een baan, langdurige ziekte of het moeten rondkomen van een uitkering. Wanneer het inkomen van een gezin met een grote hap minder wordt, is het niet zo vanzelfsprekend dat mensen succesvol kunnen overleven met veel minder geld. Toch is geld besparen, zelfs als je het niet hoeft te doen, een goede oefening. Als je jezelf goed traint in het besparen van geld, dan wordt je er steeds beter in en kan je nog meer geld besparen. Geld besparen is eigenlijk een kwestie van discipline en ook kan het handig zijn om rekening te houden met een aantal handige tips.

Geen frisdrank
Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is frisdrank erg ingeburgerd in onze samenleving. Overal zijn frisdrankautomaten en de winkels staan er ook vol mee, net als de restaurants en benzinestations. Het klinkt gek, maar wist je dat je héél veel geld kunt besparen door alleen nog maar (kraan)water, thee en koffie te drinken en de frisdank volledig te laten staan?

Vers vruchtensap
In alle supermarkten is een enorm groot aanbod aan kant-en-klare vruchtendrankjes. Deze vruchtendrankjes en –sappen zien er niet alleen lekker uit, ze zijn toch erg duur. Je kan beter zelf vruchtensap maken door fruit te kopen en deze zelf te maken. Het zelf maken van vruchtensap is goedkoper, spaart bovendien het milieu (je hebt geen verpakking meer nodig), het is gezonder en bovendien véél lekkerder.

Eten invriezen
In de meeste supermarkten vindt je regelmatig aanbiedingen als het gaat om vlees, vis of andere voedingsmiddelen. Het is slim om hier een grote hoeveelheid van aan te schaffen, en deze in te vriezen. Ook kan je geld besparen door bijvoorbeeld vlees te kopen dat tot die dag houdbaar is, het gaat dan vaak over de toonbank met 30 tot 60 procent korting.

Het kopen van grotere verpakkingen is vaak ook goedkoper dan kleinere porties aan te schaffen. Als je thuiskomt van boodschappen doen deel je deze grote verpakkingen op in porties, welke je afzonderlijk van elkaar invriest.

Energie
In de wintermaanden kan het erg koud zijn, en veel mensen zijn dan weleens geneigd om de verwarming ook ’s nachts aan te laten staan. Probeer de verwarming toch elke nacht uit te zetten, hier bespaar je energie én geld mee. Hou er ook rekening mee dat je niet meer water verbruikt dan nodig. Pak eens een douche in plaats van een bad. Zet daarnaast elektrische apparaten uit als je ze niet gebruikt, zet lampen in de ruimtes waar je niet bent uit en zet de koelkast eens een standje lager.

Overbodige producten
Er zijn veel spullen die je kan missen, en het beste is dan ook om deze helemaal niet te kopen. Alcohol en tabak worden met een reden luxeproducten genoemd, omdat je ze niet nodig hebt, maar je wilt ze wel hebben. Je kan prima leven zonder alcohol en tabak. Ook hoog technische producten zijn leuk, maar wel erg duur. Zodra het ook maar mogelijk is, kan je beter tweedehands spullen kopen, zeker als het gaat om boeken, studieboeken, meubels en kinderkleding.

Autorijden
Als je een auto hebt, kan je beter nadenken of je bepaalde autoritjes kunt combineren. Ben je net thuis en vergeten een bepaalde boodschap te halen? Misschien kan je het tweede autoritje combineren met het naar school brengen van je kind, of kan jouw partner het uit zijn werk ophalen.

Kortingscodes
Een andere methode is het internet afzoeken naar kortingsbonnen, wat natuurlijk altijd goed is maar wel tijdrovend.
Daarom is het goed te weten dat er websites zijn die dat zoeken al voor je gedaan hebben, waar je alle Kortingscodes en aanbiedingen kunt vinden.

[wp_ad_camp_1]

Author Image
Redactie

Previous Post

Next Post