Bedrijf,Natuur

Belang van bomen

Het belang van bomen in een gezonde omgeving. Bomen zijn natuurlijk de bron van ons bestaan en de grootste CO2 reductie vindt plaats door bomen. Elke dag geven zij ons het nodige zuurstof en zorgen voor een schone lucht. Daarom is het belangrijk dat er genoeg bomen worden gepland. Het gekke is dat Nederland daar vrijwel altijd in achterblijft, waar andere partijen klagen over het gebrek aan groen gaan de groene partijen juist over tot het reduceren van groen en het plaatsen van windturbines en zonneparken.

Een probleem die wereldwijd wordt veroorzaakt door houtkap men ontbossing in Brazilië en andere landen die een groot deel van onze zuurstof zijn. Ofwel de longen van de aarde genoemd. Een term die vrijwel altijd van pas komt. Maar wat maakt bomen nu zo uniek en waarom zijn we er zo fan van? We vragen het Ivo van MINT stadsontwerp zij leggen dagelijks tuinen aan en zijn specialisten in het aanleggen van bomen en planten.

Waarom is de kleur groen zo belangrijk voor mensen?

De kleur groen geeft een gevoel van rust. Het is een kleur die aangeeft dat het drukke bestaan dat we hebben ook wel eens wat minder kan. Een natuurtuin geeft veel rust en kalmte en zorgt voor een perfecte balans tussen het werk en het dagelijks bestaan.

Merk je dat men weer meer gaat tuinieren?

We merken inderdaad dat men weer meer gaat tuinieren, zelfs in steden zijn er stadstuinen waar men in een moestuintje of park kan gaan graven en aanleggem. Ze vinden het doorgaans heel ontspannend om even nergens aan te denken en hun telefoon weg te leggen en lekker te tuinieren. Onze leverancier van bomen merken ook een enorm verschil in de verkoop. Opeens zijn bomen weer hot en zijn ze niet meer weg te denken in het huidig bestaan. Wat zo grappig is aan dit fenomeen is dat het niets nieuw is. Eigenlijk waren parken en bomen vroeger ook al hot alleen is de kijk op groen gewoon heel erg verbeterd. Het is daarom juist zo grappig om de interesse te hebben van een nieuwe generatie die alles wil weten over al het moois wat we te bieden hebben.

Wil je zelf meer tuinieren, kun je goed tuingereedschap online kopen.

Author Image
Redactie