Besparen op Energie e.d.

Het besparen op je energie

Het besparen op je energie is iets wat de laatste jaren steeds nadrukkelijker naar voren komt. Besparen op je energierekening maar ook op je gasrekening is niet alleen financieel interessant maar ook nog eens goed voor het milieu. Bedrijven stappen steeds vaker en sneller over op duurzame oplossingen waaronder bijvoorbeeld LED verlichting of zonnepanelen, maar ook het isoleren van je huis, bedrijfspand of stal is een goede oplossing.

Een handige calculator kan je al snel helpen met het uitrekenen over de besparingen die je financieel kan opleveren. Wist je dat er bijv. dynamische verlichting bestaat die uitgaat wanneer er geen werkzaamheden zijn en aangaat wanneer er activiteiten plaatsvinden? Met sensors nemen zij beweging waar en zorgen ze voor een betere werkomgeving. Laatst waren we bij een boer die zijn hele stal had vernieuwd met LED verlichting, dit leverde hem maar liefst een besparing op van 40% op zijn eindafrekening. Binnen 6 jaar had hij de investering eruit.

Stikstof is het nieuwe CO2

Dat stikstof een crisis vormt is al langer bekend en dat hele projecten er stil door kunnen liggen ook. Waar voorheen het CO2 een groot gevaar was voor het klimaat hebben ze er een nieuwe concurrent bij namelijk stikstof in zijn algemene vorm. Om stikstof te reduceren is er een gedegen beleid nodig, een beleid die er voor zorgt dat de uitstoot wordt verminderd. Samen met Climate Kic kijken we naar duurzame oplossingen en zorgen we voor een plan die sustainable is voor de uitstoot. Climate KIC is een organisatie die duurzame maatregelen monitort en met adviezen komt om de voortgang van de uitstoot te reduceren en te bewaken. Een probleem dat nog jaren gaat voortsudderen en invloed heeft op de maatschappij. Daarom is een goede aanpak noodzakelijk voor de toekomst en voor het milieu. We hebben diverse bronnen geraadpleegd die vrijwel allemaal de zelfde kant op wijzen. Een goede en duurzame toekomst die vrij van natuurlijke bronnen is.

Author Image
Redactie