Medisch

Jongeren zorgverzekering

Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Wil je een goede dekking en lage maandelijkse kosten? Dan kom je net als 1,3 miljoen andere jongeren in aanmerking voor een van de jongeren zorgverzekeringen. Een zorgverzekering voor jongeren is een speciaal samengesteld pakket waarbij je wel de voordelen hebt van een goede dekking, maar de kosten meestal lager zijn. Je bent immers nog jong en vitaal!

Hoeveel kan mij dit schelen?
Het voordeel kan oplopen tot een paar honderd euro per jaar! Daar kan jij lekker van op vakantie!

Wat is er anders aan het eigen risico sinds 2018?
Het eigen risico is net als de twee voorgaande jaren gelijk gebleven op €385. De aanvullende verzekeringen verschillen echter wel. Sommige zorgverzekeraars hebben de kosten gelijk weten te houden (zoals Anderzorg), terwijl andere partijen duurder zijn geworden (zoals Unive).

In het basispakket zijn een aantal wijzigingen aangebracht. Er zijn namelijk 3 vergoedingen bij gekomen, behandelingen oefentherapie (voor mensen met Artrose), zittend ziekenvervoer voor kankerpatienten en verzorging aan minderjarigen.

Is een zorgverzekering jongeren verplicht als ik thuis woon?

Ongeacht of je nog thuis woont, samen woont met je vriendin of op een studentenkamer woont, een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen. Vanaf 18 jaar zul je deze moeten afsluiten. Voor je 18de sta je bij je ouders ingeschreven.

Wat is dat precies een zorgverzekering?

Een zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering genoemd in de volksmond) bestaat uit een wettelijk verplicht deel en aanvullende mogelijkheden.
– De basiszorgverzekering (verplicht)
– De aanvullende verzekering
– De aanvullende tandartsverzekering

Om er zeker van te zijn dat de voorwaarden je aanstaan, en de premie niet te hoog wordt, kun je het beste de zorgverzekering 2020 vergelijken.

Author Image
Redactie