Bedrijf

Verhuizen? Gebruik dit complete stappenplan!

Een verhuizing zorgt vaak voor de nodige hoofdbrekens. Dit is met name het geval wanneer je op het punt staat om voor de eerste keer te verhuizen. Je moet jouw volledige huis leeghalen en een groot deel ervan verhuizen naar jouw nieuwe woning. Hier gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Veel mensen hebben echter geen idee hoe zij een verhuizing het beste aan kunnen pakken. Dit resulteert erin dat er vaak maar gewoon wat gedaan wordt. Hierdoor gaat er geregeld wat mis bij het verhuizen. Wil je dit voorkomen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met dit stappenplan van Arnhem verhuisbedrijf wordt verhuizen een stuk makkelijker!

Stap 1: Zorg voor een goede voorbereiding
Veel mensen beginnen hun verhuizing met het inpakken van spullen in verhuisdozen. Het is echter verstandig om al ruim voor de daadwerkelijke verhuizing na te denken over de verhuizing. Een goede voorbereiding is namelijk ontzettend belangrijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar alle instanties waarbij je een contact hebt lopen of ingeschreven staat. Je moet hier namelijk een adreswijziging doorgeven. Begin ongeveer vier weken voor de verhuizing alvast met het doorgeven van de wijzigingen. Op deze manier weet je zeker dat jouw gegevens overal tijdig gewijzigd zijn. Hierdoor voorkom je dat je telkens nog post of telefoontjes krijgt op jouw oude adres.

Stap 2: Pak alvast wat in
Het is niet verstandig om spullen die je veel gebruikt al ruim voor de verhuizing in te pakken. Dit betekent echter niet dat je nog helemaal niets in kunt pakken. Zo kun je bijvoorbeeld alvast beginnen met het leegtrekken van een schuur of een berging. De spullen die hier staan worden namelijk niet bijzonder veel gebruikt, waardoor de kans klein is dat je ze gaat missen. Ook kasten met spullen die je niet vaak gebruikt kun je zonder problemen vast leegruimen en inpakken. Zorg wel dat je de dozen allemaal labelt. Op deze manier kun je makkelijk iets terugvinden wanneer je het toch nodig hebt.

Stap 3: Regel een container
Ga je kleiner wonen? Of weet je van jezelf al dan je afstand wilt doen van veel spullen bij een verhuizing? Zorg er dan voor dat je ten tijde van de verhuizing grofvuil kwijt kunt. Dit kan bijvoorbeeld door een container te regelen. Veel mensen bellen vlak voor hun verhuizing een bedrijf op voor de huur van zo’n container. Verstandig? Niet als je het ons vraagt. Wanneer je op korte termijn een container wilt huren, is de kans aanwezig dat alle containers voor de gewenste datum al vergeven zijn. Wil je een container gebruiken om grofvuil in te gooien? Zorg er dan voor dat je al ruim voor de verhuisdag een container reserveert. Op deze manier voorkom je dat je alle grofvuil zelf af moet voeren naar een vuilstort.

Stap 4: Pak alles goed in
Bij een verhuizing ontstaat vaak schade aan producten. Zo kunnen breekbare spullen bijvoorbeeld sneuvelen wanneer hier niet voorzichtig mee om wordt gegaan. Pak je glazen en servies in verhuisdozen? Bescherm deze dan goed. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze in handdoeken of kussenslopen te wikkelen. Op deze manier zijn ze beter bestand tegen een stootje. Richt je overigens niet alleen tot het inpakken van breekbare spullen. Zo doe je er bijvoorbeeld ook goed aan om kasten met deurtjes in te pakken. Tape de deurtjes niet dicht, want bij het verwijderen van het tape kan schade ontstaan aan een kast. Gebruik bij voorkeur plastic of draai de deurtjes op slot.

Stap 5: Start met de verhuizing
Ben je goed voorbereid? Begin dan pas met de verhuizing. Zorg bijvoorbeeld dat er vervoer geregeld is om alles makkelijk en snel te kunnen verplaatsen. Je kunt een verhuiswagen huren, maar misschien heeft iemand in jouw netwerk ook wel een vracht- of bakwagen die je een dagje mag lenen. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om de spullen van A naar B te verplaatsen. Ga overigens  niet overhaast te werk, want hierdoor wordt de kans op schade aan jouw spullen een stuk groter. Daarom raden wij mensen die gaan verhuizen altijd aan voldoende tijd in te plannen voor een verhuizing. Zodoende is er minder druk en dat zorgt uiteindelijk voor minder stress en geen of weinig problemen.

Author Image
Redactie