Besparen op Energie e.d.

Installatie zonnepanelen: hoe gaat dat in z’n werk?

De werkzaamheden bij het plaatsen van zonnepanelen vinden zowel binnen als buiten plaats. De werkzaamheden binnen bestaan voornamelijk uit het plaatsen van de omvormer, het aanleggen van kabels en het installeren van monitoring zodat de aanpassingen doorgevoerd kunnen worden in de meterkast. De werkzaamheden buiten bestaan ook uit het plaatsen van kabels en het aanleggen van een kabeltraject naar binnen toe. Daarnaast moet het dak bereikbaar worden gemaakt en worden natuurlijk de zonnepanelen geplaatst.

Zonnepanelen laten plaatsen

De voorbereiding voor uzelf bestaat uit het vrijmaken van een plek voor een steiger. Ook is het handig om een parkeerplekje dichtbij te reserveren zodat de installateur makkelijk bij het gereedschap en de zonnepanelen kan. Voor de installateur is een kop koffie al gauw genoeg voordat hij aan het werk gaat. Alles wordt opgebouwd en in overleg met u wordt alles geïnstalleerd. De zonnepanelen plaatsen wordt door twee installateurs gedaan. Alles wordt netjes weggewerkt en zal nauwelijks zichtbaar zijn. Na de installatie proberen de installateurs natuurlijk zoveel mogelijk rommel op te ruimen die bij de installatie van zonnepanelen meekomt. Het enige dat overblijft is het verpakkingsmateriaal van de zonnepanelen. De installateur neemt na het plaatsen van de zonnepanelen nog even alles met u door, zodat u begrijpt wat alle kastjes doen en hoe u kunt zien hoeveel energie er is opgewekt met de zonnepanelen.

Btw teruggave zonnepanelen

Het is mogelijk om de btw terug te vragen van het plaatsen van de zonnepanelen. Aangezien de overheid wil dat Nederland ‘groener’ wordt, hebben ze de btw teruggave zonnepanelen bedacht, zodat het aantrekkelijker wordt om zonnepanelen te laten plaatsen. Via Zonnebtwterug.nl kunt u als particulier én als bedrijf een proefberekening aanvragen om te kijken hoeveel u terug zou kunnen krijgen na de aanschaf van zonnepanelen. Ook kan Zonnebtwterug.nl bijna alles aangaande de teruggave van btw op zonnepanelen van u overnemen, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.  Het zou immers zonde zijn om de teruggave te laten liggen, is het niet?

Author Image
Redactie