Reis

Badplaatsen aan de Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra kan worden onderverdeeld in vijf regio’s. De regel volgt ruwweg de graafschappen langs de kust.

  • Antalya-Lara: lang zandstrand in het oosten van de provinciehoofdstad, 5-sterrenhotels met goede beoordelingen en een korte transfertijd vanaf de luchthaven van Antalya.
  • Belek: de meest exclusieve badplaats aan de Turkse Rivièra met eersteklas luxe hotels, golfresorts en familieresorts.
  • Side: samen met de badplaatsen Kumköy, Colakli, Evrenseki, Titreyengöl en Manavgat dich is dit het bolwerk van Duitse pakketreizigers in Turkije. De selectie is enorm in Side. In de regio vindt u zowel luxe 5-sterrenhotels als goedkope familiehotels. Een leuk hotel is bijvoorbeeld turquoise side.
  • Alanya: in de districtsstad Alanya zijn er vrij kleine hotels in het stadscentrum met een goede verbinding met nacht en stadsleven. In Konakli, Türkler, Avsallar, Mahmutlar en Okurcalar bevinden zich grote all-inclusive hotels direct aan het zacht glooiende zandstrand van de meest oostelijke Turkse Rivièra. Alanya is ook de meest oostelijke badplaats aan de Rivièra.
  • Kemer: de regio omvat ook de badplaatsen Beldibi, Göynük, Camyuva en Tekirova. De hotels zijn gelegen aan een kiezelstrand midden in het centrum van Kemer. De hotels in de andere resorts liggen allemaal aan een zandstrand.

Luchthavens aan de Turkse Rivièra

  • Antalya Airport: is de grootste luchthaven aan de Turkse zuidkust met internationale vluchten naar alle grote Duitse steden. Meer dan 95% van alle vakantiegangers komt aan op de luchthaven van Antalya.
  • Luchthaven Alanya-Gazipasa: Regionale luchthaven 140 km ten oosten van Antalya met weinig internationale vluchten. Je kunt hem bereiken met één overstap in Istanbul of Ankara. Gazipasa is gewoon een goed alternatief voor een trip naar Alanya. De prijs voor vluchten naar Alanya is gemiddeld gelijk of iets duurder dan naar Antalya.

Vluchten naar de Turkse Rivièra

U kunt het hele jaar door rechtstreeks vanuit alle grote Duitse steden de Turkse Rivièra bereiken. De luchtvaartmaatschappijen hebben in de zomer ook een groot aantal vliegverbindingen vanuit kleine steden in hun programma.
Een retourvlucht, afhankelijk van het seizoen, kost tussen de € 120 en € 350 naar Antalya. In de zomer zijn vluchten het duurst. Er is korting tijdens de vroegboekcampagnes van de luchtvaartmaatschappijen in de winter. Als gevolg hiervan vindt u in de zomer meestal vluchten onder de € 250.
De Turkse Rivièra is ook een typische bestemming voor een pakketvakantie. Een hotel en vlucht samen boeken is daardoor bijna altijd goedkoper.

Author Image
Redactie