Reis

Antalya

Antalya ligt aan de Middellandse Zeekust in het zuiden van ons land. Elk jaar is er een toestroom van binnen- en buitenlandse toeristen. Daarom is het een van de belangrijkste toeristische steden in Turkije. De kustlengte is 630 kilometer. Daarom wordt de lengte van de kust beschouwd als de Rivièra van Turkije. Maar de stad krijgt door het all-inclusive systeem te weinig aandacht. Tegelijkertijd kan het niet worden geëvalueerd in het toerisme.

Als het op Antalya aankomt, denk ik aan een vakantiedorp en bovendien, omdat het all-inclusive systeem niet buiten het hotel gaat, komen toeristen die weinig geld uitgeven. Er zijn echter veel opties in termen van plaatsen om te zien en te bezoeken in Antalya. Bovendien gaat het om hotels in Antalya, inclusief all-inclusive hotels in het achterhoofd, ook al zijn mooie boetiekhotels in regio’s als Kas en Kalkan recentelijk populair geworden. Uiteraard zijn er veel dingen die u moet weten voordat u naar Antalya gaat. Ik deel een aantal hiervan met jullie via deze Antalya Reisgids.

Bezienswaardigheden om te bezoeken in Antalya

Antalya Kaleiçi-district en gegroefde minaret
Een van de eerste plaatsen om naar de stad te komen voor vakantiegangers is Kaleiçi District. De historische wijk Kaleiçi in de wijk Muratpaşa is een van de attracties van de stad geworden met zijn Ottomaanse huizen en historische gebouwen. Er is de gegroefde minaret, het eerste islamitische werk van de stad in de tijd van Alaeddin Keykubat. Bovendien, tijdens het bezoek van de Romeinse keizer Hadrianus aan de stad in 130 voor Christus, is de Hadrian’s Gate ook een plek die je gezien moet hebben, die aan hem is opgedragen.

Oude steden van Antalya
Omdat de geschiedenis van de stad erg vroeg in de geschiedenis is, komt er een andere oude stad aan de oppervlakte. Perge Antique City, gelegen tussen het stadscentrum en Alanya, waar het wereldberoemde Aspendos Theater is gevestigd; De tempel van Apollo in Side en de oude stad Side; De Perge Ancient City, ook wel bekend als de Water City vanwege zijn grote baden en fonteinen, zijn er maar een paar van. Degenen die oude steden willen verkennen, er zijn meer dan 10 oude steden in de stad. Daarnaast kun je ook het Antalya Archeologisch Museum in Konyaalti zien.

Grotten in Antalya
Onder de plaatsen om te bezoeken, mag de stad de grotten niet vergeten. Een van de beste manieren om aan de hoge luchtvochtigheid van de stad te ontsnappen, vooral in de stad waar toeristen in de zomer geïnteresseerd zijn, is door deze koele grotten te bezoeken. Damlataş, Dim, Karain en Zeytintaş zijn de belangrijkste. De grot bevindt zich in het İbradi-district, dat bekend staat als het grootste ondergrondse meer van Turkije, de grotten Yerköprü en Yalan Dünya zijn ook erg populair. Als er zo weinig grotten in jou zijn, zijn er op bijna elk punt van de stad verschillende grotten. Karain Cave is een van de grootste natuurlijke grotten van ons land en staat bekend als de eerste grot waarin mensen leven. Daarom moet je deze plek zeker bezoeken.

Natuurlijke schoonheden van Antalya
De natuurlijke schoonheid van de stad is net zo rijk als de historische schoonheden. De eerste plaats die in je opkomt in termen van natuurlijke schoonheid is de waterval van Manavgat. Ik raad je aan om het Oymapinar-meer, een stuwmeer, te zien tot aan Manavgat. Kurşunlu-waterval die sinds 1986 beschermd is als natuurpark; Duden-waterval, beroemd om zijn grot; Kopru Cay en Köprülü Canyon voor wandelingen in de natuur en raften behoren weer tot de plaatsen die moeten worden opgemerkt. Daarnaast is Karalıoğlu Park een ideale plek voor uitzicht op de stad met zijn drie observatieterrassen die bijna 7 duizend vierkante meter lang zijn. U kunt deze plaatsen toevoegen aan uw lijst met plaatsen om van de natuur te genieten.
Over de natuurlijke schoonheden van de stad gesproken, het is noodzakelijk om de Lycische Weg te vertellen. Het is een wereldberoemd trekkingsgebied waar mensen bepaalde paden uitzetten en door hemelse plaatsen reizen. De details van deze unieke reis kunnen ervoor zorgen dat u samen met uw dierbaren reist om deze route levendiger te maken.

De mooiste stranden van Antalya

Antalya heeft een kustlijn van circa 630 kilometer. Het is ook een van de weinige steden ter wereld met deze functie. Ik hou natuurlijk meer van de Egeïsche regio, maar ik wilde je vertellen dat er veel mooie stranden zijn. Kas en Kalkan zijn de spectaculaire kanten van de regio. Er zijn hier zoveel baaien en stranden dat velen van jullie zeggen “niemand weet het, maar we zwemmen alleen”. Kekova Bay, Gökkaya Bay en Limanağzı zijn slechts enkele van hen. Ten slotte is Kemer net zo mooi als de zee.
Het populairste strand van de stad is Kaputaj Beach. Zoals veel Instagram-berichten, ligt dit strandachtige strand binnen de grenzen van Kas. Een ander beroemd strand van Kas is Patara Beach, de thuisbasis van de tempel van Apollo. Daarnaast is een belangrijk punt het beroemde Cirali-strand, dat ook het huis is van caretta carettas, waar de Romeinse ruïnes zich bevinden. Adrasan Bay, waar niemand het weet, het beroemde strand van Cleopatra in Alanya en het Incekum-strand, beroemd om zijn fijne zand er direct tegenover, zouden ook op uw lijst met zwemplekken moeten staan. Karpuz Kaldiran-strand, waar de Duden-waterval valt, en het beroemde Kemeralti-strand moeten op uw lijst staan.

Verblijfplaatsen in Antalya

We hebben plaatsen voltooid om te bezoeken, te zien en te zwemmen. Dus waar te verblijven in Antalya? Waar zijn de beste hotels in Antalya? Hoe zijn de prijzen van hotels in Antalya? De antwoorden op dergelijke vragen worden gevormd door uw verwachtingen. In elke stad is het mogelijk om geschikte hotelopties te vinden. Er zijn alternatieven voor het stadscentrum en Side voor degenen die op zoek zijn naar “Antalya budget hotel”. Als je zegt dat de vakantiehotels in Antalya mij niet veel aantrekken, dan kunnen de opties van apart en een bungalow in plaatsen als Cirali en Olympos een alternatief zijn.
De mooiste faciliteiten bevinden zich in de regio Belek voor wie op zoek is naar een luxe vakantiedorp. De faciliteiten en maaltijden zijn hier meestal erg leuk, maar niet al te best qua kwaliteit van de zee. De meest luxueuze faciliteiten van de stad na Belek bevinden zich tussen de grenzen van Kemer. De zee van deze regio is veel mooier dan op andere plaatsen. Voor wie op zoek is naar een luxe vakantiedorp, kan Lara een goed alternatief zijn.
Als je zegt: “Ik hou wel van boetiekhotels, ik hou niet van all-inclusive”, dan zijn Kas – Kalkan-regio’s echt iets voor jou. Er zijn echter recente prijsstijgingen.

Twee hotels willen we, natuurlijk alleen als je in de regio Antalya op vakantie wilt, aan je voorstellen. Kijk daar eens op de website, hoed mooi deze hotels zijn: Het Delphin palace en het Delphin diva. Gezien de naam, inderdaad direct aan zee.

Author Image
Redactie