Geld en Financiën

Wat moet je weten over je autoverzekering?

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen moet je rekening houden met veel aspecten. Je moet bijvoorbeeld de auto overschrijven van eigenaar, je moet wegenbelasting gaan betalen, maar je moet natuurlijk ook een autoverzekering afsluiten. Veel mensen weten eigenlijk heel weinig van hun autoverzekering af. In dit artikel vertel ik je er wat meer over.

Wat is verplicht?

In Nederland is elke bestuurder verplicht om zijn auto te verzekeren wanneer hij of zij in deze auto wil gaan rijden. Is dat nog niet het geval? Klik hier om je auto te verzekeren. Je bent verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Deze verzekering dekt echter alleen de kosten voor schade die je bij anderen of spullen van anderen aanricht tijdens een ongeval. Schade aan je eigen auto wordt dus niet vergoed. Wil je dit wel vergoed hebben? Dan moet je een uitgebreidere autoverzekering afsluiten. Je kan dan kiezen tussen een WA+ en een allrisk verzekering. Bij een allrisk verzekering worden ongeveer alle kosten wel vergoed. Bij een WA+ plus worden ook veel kosten gedekt, zoals schade door storm of diefstal, maar wordt schade door je eigen schuld niet vergoed. Denk dus goed na over welke verzekering je voor jouw auto wilt. Je kan deze verzekering ook nog uitbreiden met een aanvullende verzekering, om bijvoorbeeld schade bij inzittenden te dekken. Controleer je autoverzekering op de juiste dekking als je niet weet welke kosten er op dit moment allemaal worden gedekt bij jouw pakket.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Er is geen één vaste autoverzekering die het goedkoopste is voor iedereen. De hoogte van jouw autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder je leeftijd, je geslacht, je rijervaring, je auto en de plek waar je woont.

Author Image
Redactie

Previous Post

Next Post