Reis

Vakantie in Side

Plant u uw vakantie in Turkije naar een van de meest populaire vakantiebestemmingen in de zomer? Dan mag u de volgende zijtips niet missen. De oude stad Side is een populaire badplaats aan de Turkse Rivièra en biedt u een scala aan mogelijkheden om uw vakantie in het land van de 3 zeeën te diversifiëren.

De reis naar Side is relatief ongecompliceerd. Toch mag het niet ontbreken in mijn lijst met zijtips. Vanaf veel Duitse luchthavens zijn er regelmatige vluchten naar Antalya. Daar worden pakketreizigers door de touroperators ontvangen en naar hun accommodatie gebracht.

De individuele reizigers onder u kunnen het resort Side bereiken met het openbaar vervoer of een huurauto. De verdere reis naar de vakantiebestemming duurt ongeveer 1-2 uur. Mijn zijtip: als je afhankelijk bent van vakantiedata, kijk dan rond voor geschikte vertrekdata in andere deelstaten. Als daar geen vakanties zijn, heb je de mogelijkheid om wat kosten te besparen.

Klimaat en weer in Side

Het mediterrane weer in Side zorgt voor zachte winters en hete zomers. De beste tijd om naar Side te reizen zijn de maanden mei tot oktober, wanneer er ideale omstandigheden zijn voor een strandvakantie. Deze maanden staan ​​synoniem voor de beste reistijd in Turkije. In het belangrijkste reisseizoen van juni tot september domineren temperaturen van rond de 30 ° C en zijn de watertemperaturen ideaal om te ontspannen aan het water. U moet ook weten dat u in mei een heerlijke vakantie aan zee kunt doorbrengen. Mijn tip: begin oktober kun je nog milde temperaturen verwachten, die naast het hoogseizoen de beste mogelijkheden bieden om naar deze vakantiebestemming te reizen.

Recreatieve activiteiten in Side

Het ongelooflijke aanbod aan vrijetijdsactiviteiten in Side mag niet ontbreken op de lijst met mijn Side-tips. Allereerst moet u de mooiste stranden in de omgeving kennen. Op de lange zandstranden kun je uitgebreid zonnen, geweldige stranddagen en eindeloze wandelingen maken.

De stranden in en rond Side zijn goed ontwikkeld en bieden perfecte omstandigheden voor uw familievakantie in Turkije. Vooral gezinnen waarderen de goede verbindingen met de afzonderlijke strandgedeelten.

Een van de mooiste stranden in Side is Side East Beach, omdat het de beste mogelijkheden biedt om uit te rusten en te genieten van de zon na een sightseeingtour. Andere stranden die ik je kan aanbevelen zijn Evrenseki Beach, Colakli Beach en Kumköy Beach. Een van de mooiste stranden van Turkije vind je in Alanya, Incekum Beach. Dus als je een dagje naar Alanya gaat, moet je zeker dit kilometerslange strand bezoeken. Heeft u meer actie en avontuur nodig?

Probeer dan eens een van de verschillende watersportactiviteiten op de stranden. Er zijn hier genoeg providers waar je terecht kunt. Bovendien wordt Side beschouwd als een snorkelparadijs om de onderwaterwereld van de Middellandse Zee te verkennen. Mijn tip: met een beetje geluk kun je de grote zeedieren in hun natuurlijke habitat in Side’s schildpaddenbaai zien. U moet ook de Middellandse Zee of de Manavgat-rivier en hun prachtige landschappen tijdens boottochten ontdekken. Ten slotte biedt het Taurusgebergte je een scala aan mogelijkheden om actief te bewegen en het binnenland van Turkije te leren kennen.

Bent u op excursie landinwaarts, dan moet u een bezoek brengen aan het Adventure Park Manavgat Oymapinar. Hier komt de hele familie aan hun trekken.

En het hotel?

Er zijn natuurlijk in dit gedeelte van Turkije tal van goede hotels, maar hotel Side Mare Resort heeft ons toch wel in het bijzonder geraakt.

Een goed hotel met vriendelijke mensen, en direct aan de zee.

Author Image
Redactie