Besparen op Energie e.d.

Wat is een dakkoepel?

Voor extra licht in huis kan een dakkoepel uitkomst bieden. Dakkoepels zijn verkrijgbaar in standaard maten, maar kunnen desgewenst ook op maat besteld worden. Ideaal bij platte daken die veel licht tegenhouden. Er zijn tegenwoordig daglichtkoepels op de markt met HR++ isolatieglas die prachtig licht doorlaten. Dit in combinatie met een sedumdak van groendaktotaal.nl zorgt voor een goed geisoleerde woning met mooie lichtinval! 

Meerwaarde van een dakkoepel

Bij met name huizenbezitters die een plat dak hebben, ontstaat vaak de behoefte aan extra licht. Koepels van plexiglas bij bouwmarkten zijn jarenlang in trek geweest, maar de huidige luchtdichte dakkoepel van glas met zijn zeer hoge isolatiewaarde laat veel mooier licht door en is ook nog eens geluidswerend. In tegenstelling tot plexiglas zijn deze nieuwe generatie daglichtkoepels kwalitatief ook veel beter, waarbij na enkele jaren geen scheurtjes kunnen ontstaan. Bovendien wordt alles schitterend afgewerkt en oogt het allemaal een stuk fraaier.

Dakkoepels in meerdere maten

Voor een design lichtstraat is de oplossing van de vlakke lichtkoepel verreweg de beste optie. Diverse grote afmetingen zijn mogelijk. Gangbare maten zijn:
• 1,5 x 1,4 meter
• 2,4 x 1,0 meter
• 3,8 x 0,7 meter
Het gevolg laat zich raden, want bij het plaatsen van dit soort dakkoepels creëert u een flinke hoeveelheid extra licht, zonder storende elementen.

Montage van dakkoepels

Het monteren van een lichtkoepel werkt vrij eenvoudig. Deze daglichtkoepels worden namelijk ingeplakt op uw platte dak. De geïntegreerde opstand wordt standaard meegeleverd. Met de meegeleverde mastiekstroken kunt u uw lichtkoepel gemakkelijk inplakken op uw dak. Het praktisch vlakke glaselement geeft het geheel een strak uiterlijk. Door de lichte hellingshoek loopt het regenwater van uw HR ++ isolatieglas altijd weg.

De beste optie voor uw daglichtkoepels

Wilt u ook meer licht, zijn dakkoepels de ideale oplossing voor platte daken. Glaskoepels van een uitstekende kwaliteit en prachtig afgewerkt. Voor een perfecte lichtinval, warmte- en geluidsisolatie en een schitterend design bent u met een vlakke lichtkoepel het beste uit. Informeer naar de mogelijkheden!

Overigens kun je een dakkoepel ook gewoon schilderen van binnen, en bij het juiste materiaal ook van buiten.

Een goede schilder Roermond, zal dit klusje graag voor zijn rekening nemen.

Author Image
Redactie