Bedrijf

Wat kunnen relatiegeschenken doen?

Wat kunnen relatiegeschenken doen voor de naamsbekendheid van een bedrijf? Meer dan je zo op het eerste blik zou doen denken.

Daarbij is natuurlijk wel van belang dat je de juiste relatiegeschenken koop. Geef je bijvoorbeeld voetbalschoenen weg met daarop de naam van je bedrijf, dan is dat natuurlijk een ontzettende goed idee als je toevallig zelf voetbalspullen zoals bijvoorbeeld kleding en dergelijke verkoopt. Verkoop je damesmode of tenten, dan zal het een stuk minder zijn.

Belangrijk is daarbij toch wel twee dingen. Enerzijds de herkenbaarheid van het bedrijf, anderzijds de doelgroep. Het moet eigenlijk meer zijn dan alleen de potentiële klanten die iedere keer het logo en de naam van jouw bedrijf zien. Het werkt pas echt als diegene die de naam en het logo van het bedrijf ziet, ook meteen de link legt met datgene wat het bedrijf doet of verkoopt.

Een bedrukte koffiemok als relatiegeschenk is uitstekend als een bedrijf koffie verkoopt of bijvoorbeeld voor een bar of restaurant met veel gasten die daar graag koffie gaan drinken.

Daarnaast is ook nog erg belangrijk dat het relatiegeschenk dat je weggeeft of een nuttig gebruiksvoorwerp is, of juist erg leuk en lollig is.

De match van dit alles moet simpelweg passen. Passen bij het bedrijf, bij het product of de dienst die het bedrijf verkoopt, en bij de klanten.

Hou je dit bij het kopen en laten bedrukken van relatiegeschenken goed in het achterhoofd, dan kunnen relatiegeschenken voor jouw bedrijf enorm veel betekenen.

Het is voor klanten een steeds terugkerende gedachte aan jouw bedrijf en aan het product of de dienst. Steeds maar weer zullen klanten aan je denken, of natuurlijk aan die vriendelijke medewerkers die je rond hebt lopen.

Dan werkt de reclamewerking van dit soort relatiegeschenken volop, en kun je eigenlijk geen betere reclame bedenken. Doe je dit echter verkeerd, dan is het vaak weggegooid geld, en zal het geen nieuwe of terugkerende klanten opleveren.

[wp_ad_camp_1]

Author Image
Redactie