Bedrijf

Alles wat je moeten weten voor de aankoop van je eerste replica

Menig Nederlander droomt ervan om ooit eens met een pistool, geweer, sniper of shotgun te schieten. Omdat wapenbezit verboden bij wet verboden is, zetten veel mensen zich snel over deze droom heen. Zonde, want er is een manier om toch met dergelijke wapens te schieten. Hoe? Door de opkomende sport airsoft te beoefenen. Binnen deze sport kun je namelijk met replica’s van de genoemde wapens schieten. Ben jij reeds lid van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en ben je ouder dan 18 jaar? Dan staat niets jou in de weg om zo’n replica te kopen. Om jou een handje te helpen het juiste wapen te vinden, vertellen wij je hier alles wat je moet weten voor de aankoop van je eerste replica.

Pas op voor namaak airsoft wapens
Wanneer je op het internet zoekt naar een airsoft wapen, ontdek je al snel dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Er komen direct talloze websites naar boven waar jij zo’n wapen kunt kopen. Koop een airsoft wapen nooit bij de eerste de beste website, maar doe altijd eerst uitvoerig onderzoek. Je wilt immers wel een wapen van goede kwaliteit kopen. Ga daarom allereerst na of het geen namaak wapen betreft. Dergelijke wapens zijn vaak een stuk goedkoper, maar de kwaliteit ervan is ook een stuk minder. Het wapen werkt mogelijk minder goed dan een kwalitatief airsoft wapen van een goed merk, waardoor je deze eerder moet vervangen.

Ieder wapen gebruikt dezelfde munitie
Waar je voor echte vuurwapens verschillende munitie gebruikt, is dit bij airsoft allemaal hetzelfde. Ieder airsoft wapen vuurt namelijk plastic balletjes af. Het maakt in dat geval niet uit of het om een airsoft shotgun gaat of een airsoft pistool. In ieder magazijn stop je balletjes voordat je met het wapen gaat schieten. Er zit overigens nog wel verschil in de balletjes die je kunt gebruiken. Je kunt voor de standaard, lichte balletjes gaan, maar er is ook een zwaardere variant verkrijgbaar. Ondanks dat de balletjes van elkaar verschillen in gewicht, hebben ze allemaal een diameter van 6 millimeter.

Wat moet jouw airsoft replica kunnen?
Voordat je begint met jouw zoektocht naar een airsoft replica, moet je weten dat de meeste wapens geschikt zijn voor verschillende facetten van het spel. Zo is een pistool handzaam qua formaat, waardoor je deze makkelijk kunt pakken. Bovendien schiet een pistool relatief snel. Zoek je een airsoft wapen dat nauwkeurig schiet? Dan is een pistool misschien niet het meest ideale wapen voor jou.

Om te bepalen welke airsoft gun jij het beste kunt kopen, moet je voor jezelf vaststellen wat jij ermee wilt. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen aanvallende en verdedigende wapens. De gemiddelde airsoft beoefenaar zoekt een wapen dat in verschillende situaties gebruikt kan worden. Gelukkig zijn dergelijke wapens er tegenwoordig ook in overvloed. Ga je voor aan allround wapen? Besef je dan wel dat deze niet op ieder gebied even goed presteert. Bepaal daarom voor jezelf wat jij het belangrijkste en het minst belangrijk vindt. In dat geval slaag je er vast en zeker in om een geschikte eerste repclia voor airsoft te vinden.

Author Image
Redactie