Reis

Vakantie corsica, tips

Met de volgende praktische tips en informatie wordt uw reis naar Corsica gegarandeerd een succes.

Niet zonder auto

Een auto is essentieel op Corsica. We hebben onze eigen meegenomen. U kunt natuurlijk ook ter plaatse een auto huren.

Tips en informatie voor de overtocht met de veerboot

Als u een overtocht met de veerboot plant en gemakkelijk bevriest, moet u zeker warmere kleding meenemen (trui, jas, lange broek), aangezien het zowel op het dek als binnen het schip behoorlijk fris kan worden (airconditioning). Er zijn dekens aan boord, maar die waren bijvoorbeeld niet genoeg voor mij. Het autodek wordt zeer snel leeggemaakt. Je moet daarom van tevoren alles wat je nodig hebt aan boord inpakken. Verder heb je tijdens het rijden geen toegang tot de auto. Naar mijn mening is een hut alleen aan te raden voor een nachtelijke overtocht. Mocht u (toch) geld willen besparen en geen hut willen nemen, dan kunt u ook uw nacht- of slaapkamp in het schip (bijvoorbeeld op de vloer of op de banken of aan dek) opzetten. Overigens zijn er horecagelegenheden, een gokautomaat en een kleine boekwinkel aan boord. Als je snel zeeziek wordt, moet je zeker reistabletten (met je) meenemen, want het schip, ondanks zijn grootte, hakken en kilo’s veel. Meer tips voor de overtocht vind je hier.

Gember tegen reisziekte

In het geval van reisziekte kan ik gember reistabletten (bijvoorbeeld van well & active) en de Neo-Emedyl omhulde tabletten aanbevelen; Beiden zonder recept verkrijgbaar, de eerste bij de Hofer, de tweede bij de apotheek.

Een navigatieapparaat loont

Een navigatieapparaat is zenuwvriendelijk en daarom sterk aanbevolen. Tip: controleer van tevoren of het navigatiesysteem een ​​kaart van Corsica heeft. We hebben ons navigatieapparaat (Garmin 2011) voor de reis uitgerust met een update (60 €).

Parlez-vous français?

Tijdens mijn reis naar Corsica werd ik (aanvankelijk) vaak in het Engels beantwoord. In hoeverre de Corsicanen werkelijk bekwaam zijn in de Engelse taal, kan ik echter niet beoordelen, aangezien ik volhardde in het spreken in het Frans. Volgens mijn interpretatie wilde je me ontmoeten omdat je waarschijnlijk dacht dat mijn Frans alleen voldoende was om te begroeten en te bestellen. De gebruikelijke tips missen dat je zeker een paar woordjes Frans moet leren of je Frans moet opfrissen voordat je op vakantie gaat op Corsica, want dat valt heel goed in de smaak, kan ik niet bevestigen. Er waren maar heel weinig mensen die enthousiast waren dat ik Frans sprak. Anders dan op het vasteland, kun je hier waarschijnlijk alleen indruk maken op toeristen met Corsicaanse. Ik ontken zeker niet dat het nog steeds nuttig is om Frans te kennen. In sommige restaurants waren er bijvoorbeeld ook Engelse menu’s (ooit zelfs een Duitse) en in het hotel spraken ze ook Engels (één zelfs Duits).

Kies het juiste schoeisel

Iedereen die een rivierwandeling plant, moet beslist waterschoenen dragen, want het lopen op de stenen kan erg ongemakkelijk zijn. Ze waren ook erg handig op andere manieren, bijvoorbeeld op de kleine wandelpaden die naar de stranden leidden. Je kunt er ook met slippers naartoe, maar dat is nogal vervelend en ongemakkelijk omdat het zand erg heet kan worden. De waterschoenen zijn ook op Corsica verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de supermarkt voor ongeveer 10 €. Ze worden ook aangeboden in sommige souvenirwinkels, maar daar zijn ze wat duurder (ongeveer 13 €). Ik raad stevige schoenen aan voor wandelingen. We hebben wel mensen met slippers zien wandelen, maar dat zou ik absoluut afraden. De paden zijn gedeeltelijk erg rotsachtig (zie bijv. Hier) en zonder tractie kan het erg gevaarlijk zijn.

Hoe bekender het strand, hoe drukker het is

In de zomer zijn de beroemdste stranden (zoals Palombaggia en Santa Giulia) hopeloos overvol. Dus als u het rustiger vindt, moet u overschakelen naar minder bekende (bijv.Lavu Santu).

Opgelet parkeertarief!

Bijna niets is gratis op Corsica, dus je moet bijna overal voor parkeren betalen (zelfs op sommige stranden, bijvoorbeeld Santa Giulia). De prijsverschillen kunnen echter sterk variëren. Parkeren bij de haven kost meer dan in de stad (prijsvariatie van € 0,50 tot € 2,50 per kwartier of gedeelte daarvan!). Vanaf 21.00 uur is overal gratis parkeren.

Opzetten, aantrekken

De zon staat hier vrij sterk (in de zomer) en een zonbeschermingsfactor van 30 is zeker aan te raden. Maar zelfs dan moet u de lotion meerdere keren per dag aanbrengen. We kwamen gebruind maar niet verbrand terug.

Author Image
Redactie