Medisch

Maakt u deze 6 fouten tijdens de lunch?

Het is 10.30 uur en je maag rommelt luid. Je verlangt naar die welverdiende lunchpauze waar je zoveel kunt eten als je wilt. Maar let op: deze maaltijd bepaalt hoe productief u in de middag bent en bepaalt ook uw succes bij het afvallen! Hier zijn de zes grootste lunchfouten die je gegarandeerd maakt. Misschien maak je een van deze 6 lunchfouten?

Je gaat dagenlijks uit eten?

Ga je elke dag naar een snack of een restaurant? Dit gebeurt als je te lui bent om ’s avonds voor te koken. Want laten we eerlijk zijn: “Ik heb er geen tijd voor” is eigenlijk maar een excuus.

Je eet te snel

De ene afspraak jaagt de volgende na. Vaak neem je niet de tijd voor een relaxte lunch. Maar let op: als je te snel eet, eet je grotere porties en dus meer calorieën. Bijzonder interessant: een studie gepubliceerd in de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics ontdekte dat een hoge eetsnelheid verband hield met een hogere body mass index.

Onderweg of voor het beeldscherm?

Eet je graag onderweg of achter de computer? Doe dat in de toekomst beter niet! Onoplettend eten leidt tot een verhoogde calorie-inname. Je concentreert je niet op je maaltijd en je slikt het letterlijk op. Als u tijdens de lunch liever met uw collega’s om tafel gaat, heeft u tussendoor tijd om nieuws uit te wisselen.

Alleen groene salade

Groene salade voor de lunch is geen uitgebalanceerde maaltijd en zal je gegarandeerd niet vullen. Zelfs als u calorieën wilt besparen en wilt afvallen, moet u uw salade wat pit geven en ervoor zorgen dat deze alle drie de macronutriënten bevat:

  • Kies donkergroene bladgroenten (veldsla, bladspinazie of boerenkool) als basis, snijd er komkommers, paprika’s of wortels in (hoe kleurrijker de maaltijd, hoe beter!),
  • voeg een eiwitbron toe (bijvoorbeeld gegrilde kip, feta, hardgekookte eieren of kikkererwten)
  • En vergeet complexe koolhydraten niet (quinoa, couscous of bonen).
  • Je lichaam haalt de gezonde vetten uit een dressing van olijfolie of een halve avocado.

Citroensap of vruchtsap?

U moet altijd water gebruiken om aan uw dagelijkse vloeistofpeil te voldoen. Limonades en vruchtensappen zijn geen dorstlessers, maar echte caloriebommen. Als het water te saai wordt, kruid het dan op met schijfjes citroen, gember of komkommer. Kokoswater is ook een verfrissend alternatief.

Alleen eten als je honger hebt?

Ontbij je voor 07.00 uur of sla je de eerste maaltijd van de dag over? Dan kan het snel gebeuren dat je tijdens de lunch zo “hangry” bent dat je meteen alles wat tussen je vingers komt op wilt eten. Een kleine snack in de ochtend kan helpen: natuurlijke yoghurt met verse bessen of een paar appelschijfjes met amandelboter stillen de kleine honger tussendoor.

Author Image
Redactie