Geld en Financiën

Een notaris nodig? Alle informatie rondom notarissen

Heb jij de hulp van een notaris nodig voor welke akte dan ook? Hier vindt je handige tips en een korte uitleg over een notaris.

Een notaris en de werkzaamheden

Een notaris is iemand die mensen kan helpen bij juridische zaken. Zo helpen zij om tot een goede en juridisch correcte afspraak te kunnen komen. Een notaris kan op heel veel gebieden, aktes, helpen. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een samenlevingscontract, het kopen en verkopen van een huis en het opstarten van een onderneming of stichting. Hij op zij kan ook een testament opstellen, waarin je al je wensen kunt zetten als het gaat om erfenis. Zoals je ziet is een notaris breed georiënteerd kan dus bij veel dingen helpen zoals onder andere op de gebieden van; huis, hypotheek, familiezaken, stichting en bedrijf.

Het vinden van een passende notaris?

Als je eenmaal weet dat je een notaris nodig hebt voor een akte, dan kan het soms best lastig zijn om een goede notaris te vinden. Gelukkig heb je daar online hele handige tools voor. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een notaris bij jou in de buurt dan hoef je alleen maar je postcode of dorp/stad toe te voegen aan je zoekresultaat en dan vind je automatisch de dichtstbijzijnde. Als je niet via een zoekmachine zoekt, maar al op een website met een verzameling van notarissen bent, dan moet je wel eerst aangeven waarvoor je een notaris nodig hebt, omdat er zoveel verschillende aspecten zijn en niet elke notaris alles doet. Stel je hebt toch nog moeite met het vinden van de geschikte notaris, dan is er meestal ook een klantenservice aanwezig. Die kun je bijvoorbeeld mailen, bellen of direct chatten op de website. Een groot voordeel aan chatten is dat de medewerkers dan vaak snel antwoord kunnen geven en dan met name op vragen die niet al te complex zijn. Naast het internet kan het ook verstandig zijn om naar ervaringen van familie, vrienden en kennissen te vragen. Zij kunnen vaak makkelijk de voor- en nadelen benoemen van een notaris, alleen is het dan wel handig om dezelfde aktes met elkaar te vergelijken. Want een notaris die heeft geholpen bij het opzetten van een bedrijf kan misschien weer iets minder zijn als het gaat om familiezaken.

Author Image
Redactie