Geld en Financiën

Op zoek naar een passende hypotheek?

Ben jij een starter als het gaat om de woningmarkt? Of ben je voor je volgende huis op zoek naar een passende hypotheek? Gelukkig kun je tegenwoordig online veel informatie vinden die je kan helpen bij deze moeilijke beslissing.

Persoonlijk advies is belangrijk

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?” Dit is een vraag die veel mensen stellen als zij op zoek willen gaan naar een passende hypotheek. Het kan best lastig zijn om dit alleen allemaal te regelen. Bezoek daarom eens een online adviseur. Hier kun je bijvoorbeeld al binnen 1 minuut je maximale hypotheek bereken. Zo weet je bijvoorbeeld wat je kan verwachten en in welke prijsklasse je ‘safe’ bent, tijdens het zoeken van woningen. Een groot voordeel is dat deze websites vaak ook een vergelijkingstool aanbieden. Hier kun je verschillende hypotheken met elkaar vergelijken, dit kan je een mooi overzicht geven van het aanbod en het bespaart tijd en geld. Allemaal voordelen dus! Loop je vast tijdens dit proces of vind je het lastig? Een hypotheekadviseur kan jou daarbij helpen. Dit kan zowel online als fysiek. Online wordt je dan gekoppeld aan een soort coach die jou door de website heen zal begeleiden en samen met jou alle stappen zal doorlopen. Maar een coach zal niet naar jouw situatie vragen en dat doen een hypotheekadviseur. Een adviseur gaat namelijk aan de hand van jouw financiële situatie advies op maat geven en kan helpen bij de daadwerkelijke beslissing. Naast een coach of persoonlijke adviseur kun je ook kennis vergaren door online informatie op te zoeken of kun je contact opnemen met de klantenservice. Maar het allerbelangrijkste is dat jij persoonlijk advies kunt vragen over alles wat je maar kunt bedenken rondom het vinden en afsluiten van een hypotheek.

Maandlasten berekenen?

Ben je al wat verder in het proces en wil je nu je maandlasten berekenen? Je kunt op de website van Hypotheek24 jouw totale maandlasten berekenen inclusief je ‘nieuwe’ hypotheek. Zij hebben namelijk een handige rekenhulptool. Zo hoef je alleen de gekozen rentevaste periode, (gewenste) hypotheekvorm, inkomen en hoogte van je (gewenste) hypotheek in te vullen. En de website berekend dan jouw maandlasten. Super handig!

Author Image
Redactie