Geen categorie

Dit zijn de leukste stedentrips in Europa

Dit zijn de leukste stedentrips in Europa

In Europa zijn er erg veel schitterende steden te vinden. Er zijn er zelfs zo veel dat het lastig kan zijn om er een te kiezen voor een stedentrip. Daarom willen we je een handje helpen bij je keuze. Hieronder vind je de leukste steden voor een stedentrip in Europa.

Florence

Italië staat bekend om het lekkere eten, pittoreske straatjes en rijke historie. Florence is niet anders. Florence is de stad om te bezoeken als je houdt van koffie drinken in het zonnetje, struinen door smalle straatjes met leuke winkeltjes en cultuur snuiven. Cultuur is er namelijk genoeg te vinden in Florence. Denk aan kathedralen, overblijfselen uit de romeinse tijd en kunst. Florence staat niet voor niets bekend als een van de mooiste cultuursteden ter wereld.

Barcelona

De volgende Europese stad die zich perfect leent voor een stedentrip ligt in Spanje. Deze bestemming zou je zelfs kunnen gebruiken als eindpunt van je roadtrip naar Spanje.  De stad van Gaudi, Johan Cruyff en de grootste kerk in Europa. We hebben het natuurlijk over Barcelona. Barcelona is een erg gezellige stad aan de middellandse zee van Spanje net na de grens met Frankrijk. In de stad is enorm veel te doen. Zo kun je een trip nemen met de kabelbaan over de stad, waarna je een prachtig uitzicht hebt. Ook qua cultuur ben je in Barcelona aan het juiste adres. De architectuur van Gaudi zie je overal terug en is door de hele stad gewoven. Een echte aanrader in Barcelona is een fietstour. Je gaat dan naar alle hot-spots van de stad. Het culinair en avond leven in Barcelona is ook erg goed. Iets wat je zeker gezien moet hebben in Barcelona is de Magic Fountain.

Wenen

Als je veel van muziek houdt is Wenen bij uitstek de stad die je wilt bezoeken op je stedentrip. Wenen kan je zien als een stad het klassieke en romantische van vroeger combineert met het hippe en moderne van nu. Zo is wenen de stad van klassieke muziek, maar is er ook veel moderne kunst te vinden. Daarnaast liggen er genoeg bergen in de buurt van Wenen waar je op avontuur kunt gaan.

Boedapest

Boedapest is misschien een stad waar je niet snel aan denkt bij een stedentrip. Toch heeft de stad erg veel te bieden. Zo zijn er erg veel historische gebouwen, kunst en koffiehuizen. Maar dat is niet het enige. Het avondleven van Boedapest is ook erg gezellig. Er zijn veel loungeclubs en barretjes aanwezig voor een onvergetelijke avond. Het grote voordeel van Boedapest is dat de stad lekker compact en overzichtelijk is.

Author Image
Redactie